OCIJENI

Zygoma ili zigomatični implantat - napredna kirurška tehnika

Objavljeno: 9.9.2022. 12:59

Gubitak zubi vrlo je neugodno iskustvo koje predstavlja prije svega zdravstveni, a onda i estetski problem. Ako ste u potrazi za rješenjem koje će vam vratiti osmijeh, nastavite čitati, jer donosimo sve što trebate znati o zigomatičnom implantatu, odnosno Zygomi.

Što je Zygoma?

Zigomatični implantati su duži titanski implantati (30-60 mm) koji se ugrađuju u jagodičnu (zigomatičnu) kost, prema kojoj su dobili ime. Ova metoda omogućava ugradnju fiksnih mostova pacijentima kod kojih to nije moguće uobičajenim metodama.

Tko su kandidati za Zygomu?

Zigomatični implantati ugrađuju se pacijentima koji imaju velik gubitak čeljusti sa stražnje strane. Ovaj zahvat preporučuje se pacijentima kod kojih nije moguće nadograditi kost, kao i onima koji ne mogu nositi totalne proteze.

Koja je razlika između All on 4 implantata i Zygoma implantata?

All on 4 je implantološki zahvat koji, kao i Zygoma, rješava problem bezubih čeljusti. No, u čemu je razlika? Osnovne razlike su dužina i promjer implantata te mjesto i kut ugradnje. All on 4 implantati su kraći jer se ugrađuju u područje pretkutnjaka pod kutom od 45 stupnjeva, dok su zigomatični duži jer se ugrađuju u jagodičnu kost.

Koje su prednosti Zygome?

Zygoma implantat omogućava rješavanje problema kod pacijenata bez kosti u gornjoj čeljusti u samo 24 sata. Ovom suvremenom metodom moguće vratiti osmijeh čak i pacijentima kojima ostale metode ne pomažu.

Četiri varijante Zygoma koncepta

Ugradnja Zygoma implantata može se izvesti na četiri načina, ovisno o težini slučaja.

  1. kada pacijentu nedostaje kosti na jednom mjestu u gornjoj čeljusti, ugrađuje se jedan zigomatični implantat i tri implantata standardne dužine.

  2. Hybrid Zygoma – kad nedostaje kosti na dva mjesta, ugrađuju se dva zigomatična implantata otraga u gornju čeljust i dva standardna implantata naprijed.

  3. Kada nedostaje kosti na trima mjestima, ugrađuju se tri zigomatična implantata i jedan standardni.

  4. Quad Zygoma – kad pacijent uopće nema čeljusne kosti ugrađuju se četiri zigomatična implantata. Ovo je ujedno najteži zahvat u oralnoj kirurgiji.

Gdje ugraditi zigomatične implantate?

Sada kada znate osnovne informacije o zahvatu, zanima vas gdje ga možete napraviti? Ugradnju zigomatičnih implantata možete obaviti u Dentalnoj poliklinici Dr. Gikić kod dr. Matije Gikića. Dr. Gikić specijalist je oralne kirurgije s certifikatom za izvođenje Zygoma zahvata. Usavršavao se u inozemstvu kod priznatih stručnjaka i među prvima je u Hrvatskoj započeo ugradnju Zygoma implantata još 2014. godine. O njegovoj stručnosti i educiranosti svjedoči velik broj zadovoljnih pacijenata. Konstantnim usavršavanjem nadograđuje svoje bogato iskustvo, a ono što ga također ističe jest individualni pristup svakom pacijentu. Ako želite da vaš zahvat obavi vrhunski stručnjak u svom području, koji uz to ima odličnu komunikaciju s pacijentima, kontaktirajte polikliniku dr. Gikića!

https://www.poliklinikagikic.hr/usluge/zygoma/OCIJENI