OCIJENI

Do novog osmijeha u 24 sata - All on 4

Objavljeno: 9.9.2022. 12:56

All on 4 je revolucionarni dentalni zahvat koji nudi rješenje za osobe koje su izgubile svoje zube. Ako vas zanimaju pojedinosti o ovom zahvatu, u nastavku vam otkrivamo sve što trebate znati.

Što je All on 4?

All on 4 je implanto-protetski koncept koji podrazumijeva izradu i postavljanje fiksnih zubi u roku od 24 sata. Ovaj koncept omogućava kompletnu i brzu oralnu rehabilitaciju pacijentima suočenima s problemom bezube čeljusti ili lošim oralnim zdravljem.

No, kako zapravo izgleda zahvat? Osnova ovog koncepta je postavljanje 4 implantata u gornju i/ili donju čeljust na koje dolaze privremeni fiksni mostovi pričvršćeni vijcima, koje pacijent ne može samostalno vaditi iz usta.

Faze terapije

Terapija se odvija u 3 faze:

 1. Faza

Podrazumijeva rendgen, CT, 3D dijagnostiku, specijalistički pregled, plan terapije i predračun.

 1. Faza

Podrazumijeva ugradnju implantata i postavljanje privremenog fiksnog rada, a traje 24 sata. Kontrola je 3-4 mjeseca nakon zahvata.

 1. Faza

Od druge do treće faze proći će 6 mjeseci. U 3. fazi uzima se definitivni otisak, radi se proba definitivnih zubi i naposljetku postavljanje fiksnih definitivnih zubi. Taj postupak traje 5 dana.

Prva kontrola se odvija mjesec dana nakon zahvata, druga nakon 3, a treća nakon 6 mjeseci.

Tko su kandidati za All on 4?

 • bezubi pacijenti

 • oni koji ne žele ili ne mogu nositi totalne proteze

 • osobe s kroničnim parodontitisom

 • osobe koje nemaju dovoljan broj zdravih zubi za fiksni protetski nadomjestak tj. Most

 • pacijenti s izraženim gubitkom kosti u stražnjoj regiji gornje čeljusti

 • osobe kod kojih se želi izbjeći kirurški zahvat podizanja dna sinusa i ugradnje umjetne kosti

Koje su prednosti All on 4 zahvata?

 • Ovaj zahvat omogućava totalnu oralnu rehabilitaciju u samo 24 sata bezubim pacijentima i onima iznimno lošeg oralnog zdravlja.

 • Kod ovog zahvata nema umjetnog nepca što znači da će pacijenti imati prirodan okus hrane i moći će ponovno jesti s užitkom.

 • Pacijenti dobivaju savršen osmijeh o kakvom su dugo maštali, što pozitivno utječe na njihovo samopouzdanje.

 • Održavanje oralne higijene je vrlo jednostavno, kao kod prirodnih zubi.

 • Budući da nema umjetnog nepca u gornjoj čeljusti, zahvat je koristan osobama koje imaju jak nagon za povraćanjem.

 • Privremeni i definitivni fiksni mostovi su učvršćeni vijcima i ne mogu se vaditi iz usta, što pacijentima daje osjećaj prirodnih zubi, olakšava održavanje higijene i povećava samopouzdanje i zadovoljstvo osmijehom.

Zašto se odlučiti na All on 4 zahvat u Poliklinici dr. Gikić?

Dr. Matija Gikić specijalist je oralne kirurgije s brojnim certifikatima za izvođenje All on 4 zahvata. Ima bogato znanje i iskustvo te se konstantno stručno usavršava. Njegov individualan pristup svakom pacijentu uvelike poboljšava vaše iskustvo u poliklinici, a o njegovoj stručnosti i profesionalnosti može svjedočiti veliki broj zadovoljnih pacijenata. Još jedna važna prednost za pacijente koji nisu iz Zagreba je besplatan smještaj u Poliklinici dr. Gikić. U zgradi poliklinike nalaze se ugodni apartmani namijenjeni boravku pacijenata, a s vama u pratnji može doći još jedna osoba. U prvoj fazi terapije dobiju se dva noćenja, a u drugoj fazi boravak od ponedjeljka do petka.

Kako biste potvrdili da je ovo uistinu pravi zahvat za vas, dođite na besplatan prvi pregled i pitajte sve što vas zanima. Možda je baš taj pregled prvi korak do vašeg novog osmijeha!

https://www.poliklinikagikic.hr/usluge/all-on-4-all-on-x/

OCIJENI