OCIJENI

3 načina za obnovu kože lica

Objavljeno: 9.9.2022. 13:02

Zdrava i mladolika koža lica ideal je kojem svi težimo. No, kako koža s godinama stari, tako se pojavljuju prve bore, a koža gubi elastičnost i sjaj. Srećom, danas postoje mnoge tehnike za pomlađivanje lica koje postaju sve popularnije. Poliklinika dr. Gikić nudi različite metode obnove lica, a mi vam predstavljamo 3 posebno zanimljiva tretmana.

 1. Dermapen

Dermapen je tretman mikroiglicama kojim se postiže pomlađivanje lica prirodnim putem. Ovaj nekirurški tretman potiče kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju kako bi se postigao svjež i mladolik izgled.

Tretmanom je moguće:

 • Ublažiti i smanjiti bore i ožiljke

 • Pomladiti i osvježiti ten

 • Zategnuti kožu

 • Postići bolju apsorpciju kozmetičkih preparata u kožu

Tretmanom se odstranjuje površinski, mrtvi sloj kože te nastaje nova, zdrava koža. Već 24 sata nakon tretmana može se primijetiti da ten izgleda svježije, a za najbolje rezultate preporučuje se tretman raditi svaka 2-4 tjedna, maksimalno 10 puta godišnje.

Jedina nus pojava je crvenilo kože, ali ono se potpuno povlači u 24 sata.

 1. Mezoterapija

Mezoterapija je još jedan nekirurški tretman u kojem se mikroinjekcijama se u gornje slojeve kože apliciraju vitamini, enzimi, antioksidativna sredstva, hijaluronska kiselina i drugi revitalizirajući sastojci potrebni za hidrataciju i obnovu kože. Zbog svog učinka naziva se i serumom mladosti. Mezoterapijom se može:

 • Zategnuti kožu

 • Ublažiti bore

 • Posvijetliti hiperpigmentacijske mrlje

Za najbolje rezultate savjetuje se odraditi 4-6 tretmana u razmacima 7-10 dana.

 1. BIO PRF

PRF odnosno trombocitima obogaćen fibrin biološki je materijal izrađen iz pacijentove krvi. Sastojci se dobivaju posebnom metodom centrifugiranja krvi, a u Poliklinici dr. Gikić koristi se najnovija horizontalna tehnika centrifugiranja. Njome se dobiva 4 puta više trombocita i leukocita, bolji sloj separiranih krvnih i plazma stanica i jednolika distribucija regenerativnih stanica u PRF ugrušku.

BIO PRF pospješuje vaskularizaciju i cijeljenje mekih tkiva, potpuno je prirodan i nema kemijskih aditiva. Aplicira se na mjesto kirurškog zahvata.

Koristi se za:

 • Smanjenje bora između obrva, bora mrštilica, bora oko očiju, nazolabijalnih bora, bora oko usta i bora smijalica

 • Tretiranje ožiljaka od akni

Nus pojave su crvenilo, natečenost i minimalna bol, no dobra vijest je da nestaju kroz par sati. Učinak može trajati do 2 godine.

Na navedene tretmane u Poliklinici dr. Gikić odnosi se akcija 2+1 gratis tijekom kolovoza, rujna i listopada 2022. Tako za cijenu dva tretmana, treći dobivate besplatno. Za sve dodatne informacije kontaktirajte Polikliniku dr. Gikić i posjetite njihovu web stranicu.

https://www.poliklinikagikic.hr/usluge/estetski-zahvati/

OCIJENI