OCIJENI

Reciklirajte građevinski otpad

Objavljeno: 26.10.2018. 13:21

Reciklaža je zaista važan postupak, a razvijanje ekološke svijesti kod svakog stanovnika planete Zemlje još važniji. Upravo zbog toga važno je što više informirati i obrazovati o važnosti recikliranja.

Sama reciklaža je postupak prerade određenih materijala za izradu novih sirovina. Recikliranje je zapravo postupak u kojem se određeni materijal izdvaja iz otpada kako bi se mogao ponovno koristiti. Postupak reciklaže podrazumijeva sakupljanje otpada, izdvajanje, preradu te na samom kraju izradu novih proizvoda iz iskorištenih stvari ili materijala. Koliko će određena reciklaža biti uspješna ili neuspješna, ovisi o dobrom izdvajanju otpada. Vrlo je važno dobro odvojiti materijale. Zapravo reciklaža uključuje sve što se ne baca, a može se ponovno iskoristiti.Reciklaža se može naravno upotrebljavati i u svakodnevnom životu,  No jeste li znali da se može reciklirati i građevinski materijal?

Reciklaža građevinskog materijala uključuje:
  • Reciklažu građevinskog otpada
  • Šuta, betonski lom te ostali otpad s gradilišta se prerađuje u reciklirani materijal
  • Korištenjem recikliranog materijala (npr. za prekrivanje otpada te izgradnju pristupnih puteva na deponij) sprječava se uništavanje prirodnih resursa.

Naravno, važno je znati kako se ne može sve od građevinskog otpada reciklirati, ali može se reciklirati opaka, beton, asfalt, kamen i drugi slični građevinski otpadi. Tvrtka Izgradnja Markulin d.o.o. je građevinsko poduzeće koje posluje više od 13 godina.  Osnovna djelatnost tvrtke je niskogradnja, kojom se gsp. Stjepan bavi od 1978. godine, kada nabavlja prvi hidraulični rovokopač, a isto tako i nastavlja tradiciju autoprijevozništva kojom se bavio i pokojni otac, a datira iz 1963. Godine. Uz razne djelatnosti, bavimo se i samom reciklažom građevinskog otpada.

OCIJENI