OCIJENI

Progresivne naočale

Objavljeno: 20.7.2021. 9:36

Nažalost, zbog oslabljenih očnih mišića naš se vid može drastično pogoršati. U uznapredovanoj fazi slabljenja vida trebaju nam naočale za čitanje, naočale s manjom dioptrijom pogodne za srednje udaljenosti kao i one za daljinu. Naravno, nošenje triju naočala i konstantno mijenjanje prouzrokovalo bi nam prave probleme, a osobito bi bilo nemoguće voziti ili kretati se u prometu prilikom konstantne izmjene više vrsta naočala za vid. Ipak, i za takvo stanje postoji rješenje – progresivne naočale! O kakvim je točno naočalama riječ i koji model i gdje izabrati, donosimo u nastavku.
 

Što su to progresivne naočale?

Progresivne naočale, ili naočale s progresivnim lećama, naočale su uz pomoću kojih ćete savršeno vidjeti na svim udaljenostima! Naime, leće tih naočala specijalno su napravljene kako bi korisniku omogućile gledanje na blizinu, srednju udaljenost i daljinu. Gornji dio leća zadužen je za daljinu, u sredini se nalazi područje koje omogućuje gledanje srednjih udaljenosti i u donjem dijelu dio za gledanje na daljinu. Osim toga, važno je naglasiti da postoji i tzv. periferni dio koji predstavlja nedefinirano vizualno polje, ali ne utječe na stabilnost vida.
 
Način prilagodbe

Kao i prilikom nošenja svih ostalih naočala za vid, potrebno je određeno vrijeme dok se mozak ne privikne na nošenje leća s kojima se ranije nije susreo. Period prilagodbe nije univerzalan i ovisi o različitim stavkama koje se tiču vas i vašeg osobnog iskustva s naočalama. On ovisi o vrsti propisane dioptrije te o tome jeste li početnik u nošenju naočala ili ste se već ranije susretali s njima. Svakako ne bi trebao trajati dulje od mjesec dana, a vrlo često je i znatno manje vremena potrebno za potpunu adaptaciju.

Vrste progresivnih naočala

Za vas imamo odlične vijesti – Optika Ćurin u svojoj raznovrsnoj ponudi nudi velik izbor naočala s progresivnim lećama! Danas na tržištu postoji veliki izbor izrazito modernih modela koji pristaju svakome licu. Optika Ćurin nudi veliki izbor naočala firme Essilor, svjetskoga lidera u dizajnu i proizvodnji progresivnih leća. Varilux X Dizajn, Varilux Physio i Varilux Comfort modeli su koje svakako preporučujemo da probate a osim vrhunskog dizajna, i kvaliteta im je visoko na nivou!

OCIJENI