OCIJENI

Fotoosjetljive naočale

0 pregleda/dan | Objavljeno: 11.03.2024. 21:25

Fotoosjetljive naočalne leće – Transitions naočalne leće i druge naočalne leće prilagodljive različitim svjetlosnim uvjetima.
Fotosjetljive naočalne leće su naočalne leće koje su prozirne (ili gotovo prozirne) u zatvorenim prostorima dok automatski potamne kada su izložene sunčevoj svjetlosti i Uv zrakama. Nekad se za fotoosjetljive naočalne leće koriste i drugi nazivi, kao što su „naočalne leće prilagodljive na svjetlost“ ili „obojane naočalne leće“.
Najpopularnija marka fotoosjetljivih leća koji se nude u Hrvatskoj su Transitions naočalne leće (Transitions Optical). Zbog toga se neki ljudi, uključujući neke iz optičarske struke, referiraju na fotoosjetljive leće s nazivom „transitions naočalne leće“. Postoje i druge marke fotoosjetljivih naočalnih leća kod nekih proizvođača. Molekule koje su odgovorne za potamnjivanje fotoosjetljivih naočalnih leća, aktivira sunčevo UV zračenje. Zato što UV zrake prolaze kroz oblake, fotoosjetljive naočalne leće potamnit će i za oblačnih dana jednako kao i na suncu. Fotoosjetljive naočalne leće u pravilu neće potamniti unutar vozila zato što vjetrobransko staklo blokira većinu UV zraka. U novije vrijeme, uz pomoć naprednije tehnologije / XTRActive/, neke fotoosjetljive naočalne leće reagirat će i na UV zrake i vidljivu svjetlost, omogućujući zatamnjenje naočalnih leća i iza vjetrobranskog stakla. Za detalje nas slobodno kontaktirajte.
Fotoosjetljive naočalne leće dostupne su u gotovo svim materijalima i svih dizajna, uključujući leće s visokim indeksom loma, bifokalne leće i progresivne naočalne leće. Dodatna prednost fotoosjetljivih naiočalnih leća je ta što štite Vaše oči od 100% sunčevih štetnih UVA i UVB zraka.
Upravo zbog toga što se izloženost sunčevoj svjetlosti i UV zračenju tijekom životnog vijeka povezuje s dobivanjem mrene / katarakte /, dobro bi bilo razmisliti o uzimanju fotoosjetljivih naočalnih leća i za dječje naočale jednako kao i u zrelijo dobi. Polikarbonat je najsigurniji materijal za izradu dječjih naočalnih leća, jer u usporedbi s ostalim materijalima od kojih se proizvode naočalne leće pruža do 10 puta veću otpornost na udarce.
Iako je cijena fotoosjetljivih naočalnih leća u pravilu veća u odnosu na prozirne naočalne leće, upravo fotoosjetljive naočalne leće nude praktičnost jer uz njih ne morate sa sobom nositi još i sunčane dioptrijske naočale.


Marke fotoosjetljivih naočalnih leća
Popularni brandovi fotoosjetljivih naočalnih leća koji se prodaju u Hrvatskoj uključuju:
Transitions Signature (Transitions Optical) - Transitions Signature naočalne leće s Chromea 7 tehnologijom predstavljaju najnoviji napredak Transitions prilagodljivih naočalnih leća. Dostupne su u sivoj, smeđoj i grafitno-zelenoj boji. Naočalne leće potpuno su prozirne u zatvorenim prostorima i osjetljivije su na UV zrake i na sunčevu svjetlost, pa su prema tome tamnije kada bi Vi i željeli da budu tamnije. Transitions Signature naočalne leće, u odnosu na sve ostale Transitions proizvode, u najkraćem vremenu će opet postati prozirne u zatvorenim prostorima.

Transitions XTRActive (Transitions Optical) - ove naočalne leće razvijane su za osobe koje su osjetljive na svjetlost i u zatvorenom prostoru, te žele tamnije leće za vožnju i boravak na otvorenom. Transitions XTRActive naočalne leće blago su zatamnjene u zatvorenom prostoru / 7 % / kako bi Vašim očima bilo udobno i prilikom izlaganja neugodnoj rasvjeti (fluorescentna svjetla, digitalni uređaji). Također zatamnjuju i iza vjetrobranskog stakla automobila i dostupne su u sivoj, smeđoj i grafitno-zelenoj boji.

Transitions Vantage (Transitions Optical) – ove leće lagano su obojane u zatvorenim prostorima i postaju polarizirane kako zatamnjuju na otvorenom radi veće kontrole odsjaja u svijetlim reflektirajućim uvjetima. Ova jedinstvena tehnologija pruža HD iskustvo vida jer se polarizacija kontinuirano prilagođava uvjetima na otvorenom kako bi se prilagodila razini odbljeska s ravne površine / cesta , stakla automobila, površina vode /, navodi tvrtka Transitions Optical. Dostupne su u sivoj boji. U Hrvatskoj ih za sad ne možemo naručiti.

Sensity (Hoya Vision Care) – predstavljene u SAD-u, u travnju 2016. godine, Sensity fotoosjetljive naočalne leće tvrtke Hoya, prema njihovim navodima, sadrže zaštićenu tehnologiju koja osigurava da leće budu dosljedne u različitim klimatskim uvjetima i na različitim temperaturama. Sensity naočalne leće dostupne su u sivoj boji i smeđoj boji s naglašenim kontrastom, te se nude u raznim dizajnima, materijalima i anti-reflektirajućim premazima.

PhotoFusion (Carl Zeiss Vision) - proizvedene u Njemačkoj, PhotoFusion naočalne leće, prema riječima proizvođača, dostupne su u neutralno-sivoj boji za precizno gledanje boja u svim svjetlosnim uvjetima. Leće potamne do 20% brže i posvijetle u zatvorenim prostorima do dva puta brže u odnosu na prethodne Zeiss fotoosjetljive naočalne leće.

ColorMatic (Rodenstock) – naočalne leće također njemačke proizvodnje, ColorMatic naočalne leće, tvrtke Rodenstock, dostupne su u sivoj, smeđoj i zelenoj fotokromnoj boji. Tvrtka Rodenstock također nudi ColorMatic IQ Contrast fotoosjetljive naočalne leće koje naglašavaju kontrast narančastih i zelenih nijansi.

Fotoosjetljive sunčane naočale
Fotoosjetljive sunčane naočale prvenstveno su namijenjene za nošenje na otvorenom. One nisu prozirne u zatvorenom prostoru kao ostale fotoosjetljive naočalne leće. Ali omogućuju dodatnu udobnost na jakom sunčevom svjetlu i iza volana.
Transitions Drivewear (Transitions Optical and Younger Optics) — ove polarizirane prilagodljive leće dizajnirane su posebno za vožnju. Prema riječima tvrtke Transitions Optical, prilagođavaju se promjenjivim svjetlosnim uvjetima kada se nose u vozilu, pojačavaju kontrast, i poboljšavaju vizualne performanse za vožnju.
Transitions Optical također je ugradio fotokromnu tehnologiju tvrtke u liniju prilagodljivih sunčanih naočala, štitnike motociklističkih i biciklističkih kaciga i skijaške naočale. Ovi proizvodi poboljšavaju vizualne performanse za vrijeme aktivnosti na otvorenom, pružajući udobnost u promjenjivim svjetlosnim uvjetima, pojačavajući kontrast i omogućujući praktičnost ne mijenjanja različitih proizvoda u različitim svjetlosnim uvjetima, objašnjava proizvođač.
Ne fotoosjetljive obojane naočalne leće
Alternativa fotoosjetljivim naočalnim lećama za poboljšanje udobnosti vida su obojane naočalne leće koje ne mijenjaju boju, bez obzira na svjetlosne uvjete.
Naočalne leće mogu se obojati u gotovo sve boje. Svjetlije, moderne nijanse koriste se prvenstveno iz kozmetičkih razloga kako bi se uljepšao izgled osobe koja nosi naočale. Tamnije nijasne omogućuju osobi da naočalne leće koristi kao sunčane naočale.
Boja se može dodati na leću u jednoj nijansi, tako da cijela leća ima istu gustoću boje, ili se leća može obojati stupnjevito, tako da je leća najtamnija pri vrhu i postepeno svjetlija prema dnu leće, koji može biti gotovo ili skroz proziran.

www.optika-curin.hr/blog/fotoosjetljive-naocale-cijena/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI