Znamo li što je estetska stomatologija?

Pojam estetike već odavno nije rezerviran samo za filozofske i umjetničke krugove, opisivajući ljepotu odjeće, frizure i stila, iako će estetika uvijek biti znanost o lijepom i kao takva u svemu nastoji pronaći i dati obliježje lijepog. Danas se sve više pojam estetike veže za stomatologiju i želju za savršenim osmijehom.

Estetika u stomatologiji podrazumijeva kreiranje lijepog osmijeha i postizanje zadovoljnih pacijenata cjelokupnim izgledom. Veliku ulogu u estetici stomatologije ima utjecaj medija koji je postavio “savršeni holivudski osmijeh” kao ideal kojem bi pojedinac trebao težiti. Međutim važno je znati da estetika u stomatologiji nije samo težnja prema savršenom izgledu pomoću lijepog osmijeha već i dio medicine.


Dental office Tina
ordinacija je u kojoj je definitivno najjača grana upravo estetska stomatologija. Svjesni koliko je ljudima stalo do lijepog osmijeha, usredotočili su se na taj dio stomatologije, ali ne samo zbog trenda “savršenog osmijeha” već zato što se time štiti zdravo zubno tkivo i na taj način produžava trajnost samih zuba. Oblikovanje osmijeha se postiže ortodontskim pomagalima, izbjeljivanjem, poliranjem i pjeskarenjem zuba, estetskim ispunima iz kompozita ili protetskim restauracijama zuba kao što su keramičke ljuskice, navlake te cirkonske navlake.

U Dental officeu Tina za što harmoničniji osmijeh nude usluge direktnih kompozitnih ljuskica-veneera koje se izrađuju direktno u ordinaciji slojevanjem više boja samog kompozita, zatim indirektnih keramičkih ljuskica-veneera izrađenih od press ili čiste (feldspathic) keramike sa brušenjem zuba ili bez brušenja. Posebno su ponosni na svoju tehniku dizajniranja osmijeha, CARA smile, što je također dio estetike stomatologije. CARA smile tehnologija je novitet u stomatologiji jer se kompjuterski izrađuje osmijeh točno po otisku pacijenta, što istovremeno daje prirodnost izgleda, ali i posebnost osmijeha.

Osim estetske stomatologije, dr. Tina Vukičević u svome radu posebno ističe dentalnu protetiku koja se također izrađuje CARA tehnologijom. Cirkonske i metalne konstrukcije se kompjuterski skeniraju i kao takve izrađuju kompjuterskim 3D mašinama i zato su puno precizniji u izradi. Takvi radovi jamče kvalitetu, dugotrajnost i što je najvažnije, zadovoljstvo pacijenata.

Stoga, nemojte propustiti mogućnost da upravo blistavi osmijeh postane sinonim za Vaš samopouzdan izgled. Posjetite Dental office Tina u Radničkom dolu 17 i dopustite im da pojam lijepog postane Vaša svakodnevnica.