OCIJENI

Povećanje usana dermalnim filerima

Objavljeno: 23.7.2020. 15:13

Vjerojatno su svi u nekom razdoblju svog života pomislili kako bi voljeli promijeniti nešto na sebi. To nije nešto zbog čega bismo trebali biti kritizirani, posebice danas kada su određeni nekirurški zahvati pristupačni i sigurni. Male korekcije možemo napraviti bez problema i bojazni da će to izazvati negativne dugoročne posljedice i potrebu za konstantnim ponavljanjem zahvata. Primjer izvrsnog suvremenog zahvata koji je postao vrlo popularan zbog svoje učinkovitosti i prirodnog efekta jest korištenje dermalnih filera. O dermalnim filerima ćemo nešto više reći u nastavku.

Zašto su dermalni fileri dobar izbor?

Dermalni fileri koji se najčešće koriste su oni koji u svom sastavu imaju hijaluronsku kiselinu. Ubrizgavaju se pod kožu što uzrokuje povećanje volumena, hidrataciju i efekt svježijeg i mlađeg izgleda kože. Osim za povećanje volumena usana, koriste se i za ispravljanje nazolabijalnih i mentolabijalnih bora, podočnjaka, obraza ili korigiranje kontura lica.

Koriste se biorazgradivi fileri koji mogu ostati u tkivu, a hijaluronska kiselina  je prirodan izbor s obzirom na to da se već nalazi u organizmu. Hijaluronska kiselina regenerira našu kožu i stvara novi kolagen. Time hijaluron održava strukturu kože i vezuje molekule vode što kožu čini dovoljno hidratiziranom. No, količina hijalurona u organizmu se smanjuje starenjem i zato dolazi do gubitka volumena i zategnutosti kože.

Kako izgleda tretman dermalnim filerima?

Dermalni hijaluronski fileri su danas prepoznata metoda dobivanja volumena u usnicama, a koristi se polutrajni ili razgradivi filer.
Trajanje tretmana ovisi o trajanju samog razgovora prije zahvata i području koji se tretira. Dakle, ovisi o tome dolazi li pacijent prvi put na ubrizgavanje dermalnih filera i koliko informacija zapravo treba te koliko je veliko područje koje treba tretirati. Većinom se radi o terminu od sat vremena kod kojeg aplikacija traje od 30 do 45 minuta.

Povećanje usana traži minimalno invazivnu metodu ubrizgavanja, a najčešće se primjenjuje kod mlađih osoba s tankim usnicama ili kod starijih osoba kod kojih je došlo do atrofije tkiva.

Koliko traje oporavak?

Oporavak je relativno kratak i komplikacije su rijetke. Može se pojaviti oteklina koja traje dan ili dva, a nakon dva tjedna se mogu vidjeti konačni rezultati. Hematom je također pojava koja se može očekivati na mjestima koja su se tretirala, no nakon nekoliko dana hematom u potpunosti nestaje. Poželjno je izbjegavati šminku nekoliko dana nakon tretmana kako bi se koža smirila. Doktor može preporučiti određene kreme za ublažavanje reakcija tkiva kako bi oporavak tekao brzo i sigurno.

Ako se pitate gdje možete dobiti više informacija iz prve ruke, Dental Centar Ostojić spremno odgovara na sva vaša pitanja. Svoj uspjeh duguju predanom radu i kontinuiranom usavršavanju zbog čega postižu izvanredne rezultate u dentalnoj medicini. Posjetite ih na zagrebačkoj adresi Resnički put 48 ili ih kontaktirajte kako biste rezervirali svoj termin.

OCIJENI