OCIJENI

Tiskani promotivni materijali: Donosimo sve formate i oblike

Objavljeno: 10.11.2020. 14:57

Pokrećete li vlastiti biznis ili već imate tvrtku, ali nemate adekvatan i prepoznatljiv vizualni identitet - jedan od načina uspješnog brendiranja svakako mogu biti promotivni materijali. Oni predstavljaju priliku da istaknete vlastiti brend ili djelatnost putem logotipa, slogana i boja.

Nakon što se odlučite za vrstu promotivnog materijala, ključno je izabrati i veličinu formata, stoga izdvajamo sve formate i oblike:

1. DIGITALNI TISAK MALOG FORMATA
Pod digitalnim tiskom malog formata podrazumijevamo tisak na formate papira veličine 330x487 mm koji su uz 320x450 mm najzastupljenije veličine papira. Također, moguće je izvesti i formate do 330x1200 mm.

Digitalni tisak je općenito neposredan način koji prenosi boje ili toner direktno na medij, u ovom slučaju na papir, naljepnicu ili foliju.
Najveća odlika digitalnog tiska je velika brzina te varijabilnost – od crno-bijelog otiska, do otiska u boji.
Digitalni tisak preporučuje se za male naklade te za srednje velike naklade od samo jednog komada letka i flyera (najčešće A6 i A5 formata) pa sve do nekoliko tisuća primjeraka.

2. DIGITALNI TISAK VELIKOG FORMATA
Digitalni tisak velikog formata podrazumijeva direktan i neposredan otisak na materijal. Kod digitalnog tiska puno su veće mogućnosti uporabe različitih vrsta materijala – od papira, PVC-a, folija, cerada, tapeta, elektorstatske folije, itd.

Također, isprinte je moguće kaširati na ploče različitog sastava i debljine te kao konačan rezultat dobiti reklamu ili natpisnu ploču. Moguće je izraditi i sve vrste RollUp i PopUp display sustava.

Velike dimenzije, uobičajene su širine od 1,60 m i dužine od 30 do 50 m.
Valja napomenuti da postojanost boja na reklami uvelike ovisi i o samom materijalu na koji se printa. Boje, koje se koriste pri izradi velikih formata, su pri vanjskim uvjetima postojane od 3 do 5 godina bez dodatne laminacije.

Digitalni tisak velikog formata koristi se i za brzu izradu plakata velikih dimenzija. Također, tisak velikih formata vrlo je fleksibilan te omogućuje ispisivanje raznih informacija.

Bilo da vam treba izrada posjetnica, memoranduma, flyera, letaka, brošura, kataloga, kalendara ili plakata  RD DIGITAL – grafički studio i digitalni tisak idealno je mjesto koje trebate kontaktirati. Vrhunski grafički dizajneri osmislit će, u dogovoru s vama, bilo koji promotivni materijal te ga otisnutu na podlogu u formatu koji odaberete. Valja istaknuti kako u RD DIGITAL-u osim što koriste visokokvalitetne Latex i Ecosolvent uređaje, koriste i originalne boje s garancijom postojanosti. Za više informacija posjetite RD DIGITAL web stranicuFacebook stranicu , Instagram stranicu i LinkedIn.

OCIJENI