OCIJENI

PROGRAMI ŠPORTSKO-REKREACIJSKOG CENTRA "TRNJE"

Objavljeno: 9.9.2019. 9:26

Ljeto nam je završilo, a s njime i program "Ljeto na Trnju" koji je ove godine brojao u prosjeku 42 dolaska dnevno, odnosno, ukupno 1127 posjeta za cijelo vrijeme trajanja istoga. Najmlađe i najvrijednije rekreativce za kraj smo nagradili prigodnim sportskim poklonima i diplomama te krenuli s pripremama nove sezone.S novom sezonom dolaze i novosti u Društvu za športsku rekreacije Trnje, kako u Fitness centru "Trnje", tako i na vanjskim terenima Športsko-rekreacijskog centra "Trnje" na kojem brojimo preko 245 sati organiziranih programa rekreacijskog vježbanja mjesečno.Programi Fitness centra "Trnje" postali su bogatiji i donose ponešto za svakog pojedinca željnog kvalitetne rekreacije! Ovisno o vašim afinitetima i životnoj dobi, iz bogate ponude možete izabrati trening koji odgovara upravo vašim potrebama:

"Senior Gym" program je namijenjen pripadnicima treće životne dobi, a sadržava vježbe prilagođene zdravstvenim potrebama njegovih polaznika. U Fitness centru Trnje djeluje 6 ženskih i jedna muška SENIOR GYM grupa, a stalnom edukacijom i suradnjom s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", svojim korisnicima želimo pružiti što kvalitetniju uslugu te vježbe, što je više moguće, prilagoditi polaznicima i njihovom zdravstvenom stanju te pratiti antropometrijske karakteristike važne za osobe te životne dobi. Osim vježbanja, radimo i na socijalizaciji te edukaciji naših članova putem organiziranja različitih druženja, umirovljeničkih partija, izleta i edukativnih predavanja. Program vodi trenerica Maja, a isti je dio projekta "ZUTA na TRNJU" (program "Zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti") kojega neprestano dorađujemo i unapređujemo. ZUTA je na TRNJU prisutna već tri godine, a i ove sezone smo ju još doradili te uskoro krećemo s provedbom novoga projekta u suradnji sa Zagrebačkim savezom sportske rekreacije "Sport za sve" i Laboratorijem za motorički razvoj Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

"Pilates" je jedan od najpopularnijih oblika treninga a možete ga pronaći i u našoj ponudi. Ova vrsta treninga izvrsna je priprema tijela za intenzivnije vježbanje ili kao nadopuna uz neku aerobnu aktivnost. No, nemojte se zavarati kako je lagano, naprotiv, pravilnim izvođenjem i fokusom osjetit ćete kako vam je i samo nekoliko ponavljanja određene vježbe bio izuzetan napor. Program vode trenerice Tamara, Iva i Marina.

"Aerobic mix" specifičan je program koji objedinjuje step aerobic, hi-lo, body workout, i new body. Step i hi-lo temelji se na koreografiji, a ostali programi na vježbama snage. Ovim oblikom vježbanja na vrlo ekonomičan i djelotvoran način mogu se riješiti neki problemi s kojima se susreće sve veći broj ljudi, posebno kada je riječ o regulaciji balastne i mišićne mase, povećanju pokretljivosti zglobova, smanjenju stresa i poboljšanju raspoloženja što su bitne pretpostavke optimalnog zdravlja ljudi. Program vodi trenerica Tamara.

"Fun For Fit" je program kojim se kroz maštovit i zabavan pristup te s osmjehom na licu dolazi do željene fit forme. Sastoji se od kombinacije vježbi stabilizacije, urbanih plesnih stilova i vježbi snage, a osim vlastitog tijela koriste se svi dostupni rekviziti (bučice, girje, medicinke, elastične trake, velike i male pilates lopte...). Program vodi trenerica Ana.

"Fully Fit" je program koji ciljano djeluje na učvršćivanje i oblikovanje mišića cijelog tijela te sagorijevanje masnih naslaga. Sastoji se od vježbi preuzetih iz teretane, pilatesa i aerobica, te kružnih treninga uz pomoć raznih rekvizita – bučica, nožnih utega, elastičnih traka, malih i velikih lopti, stepera, palica, medicinki... Trening djeluje na cijelo tijelo, ali se na tjednoj bazi dodatno ciljano rade određeni dijelovi tijela. Program vodi trener Karlo.

"Dance mix" je dinamičan i kreativan plesni program za djecu od 7 do 14 godina. Program koristi elemente različitih plesnih tehnika kao što su jazz, balet, suvremeni, latino, hip-hop, pa čak i funk. Program vodi trenerica Nikolina.

"Total Body Workout" podrazumijeva vježbe cijelog tijela. Kako u svakom principu treninga postoje određene varijacije ovisno o našem cilju, tako i u total body principu možemo mijenjati neke varijable, a prvenstveno intenzitet i trajanje treninga ovisno o tome dali želimo postići bolju izdržljivost, mišićnu hipertrofiju, smanjiti potkožno masno tkivo i sl.

"Vježbe za trudnice" imaju vrlo pozitivan učinak kako na majku tako i na plod. Prema istraživanjima, redovita tjelesna aktivnost tijekom trudnoće poboljšava i održava kondiciju, pomaže u održavanju težine, smanjuje rizik od gestacijskog dijabetesa u pretilih žena te poboljšava mentalno zdravlje trudnica. Ako ste zdrava trudnica i nemate zdravstvenih poteškoća, pridružite nam se na 40-o minutnim vježbama za trudnice svakoga utorka i petka u 11 sati. Vježbe vodi trenerica Maja koja je prošla edukaciju prenatalnog vježbanja odobrenu od Hrvatske komore fizioterapeuta te stekla znanja za sigurnu provedbu i planiranje vježbi ovoga tipa.

NOVO!!!! - Uskoro krećemo i s programom "Fit mama", namijenjenom novopečenim majkama koje se polako žele vratiti vježbanju i formi te otkloniti eventualne probleme nastale tijekom trudnoće i prilikom poroda (ozljede mišića dna zdjelice, razdvajanje ravnog trbušnog mišića...). O terminu početka ovoga programa biti ćete obavješteni putem naše službene web i facebook stranice.

"Ples" okuplja ljubitelje društvenog plesa već niz godina u plesnoj dvorani ŠRC-a Trnje. Njeguje plesni izraz iz područja standardnih, latino i disco plesova. Program vodi Davorko.

NOVO!!!! - "Zumba® fitness" je dinamičan program tjelovježbe koncipiran tako da fitness iskustvo učini zabavnim. Spaja elemente aerobnog treninga sa zabavnim plesnim koracima, koristeći latino glazbu i pritom kreirajući jednostavne koreografije koje se lako prate te je stoga idealna za sve vježbače, čak i za one koji nikada nisu vježbali. Program vodi trenerica Jelena.

Osim vođenih programa u dvorani Fitness centra "Trnje", u ponudi imamo i TERETANU u sklopu koje raspolažemo s modernom opremom za vježbanje koja uključuje: fiksne sprave ili trenažere, kardio sprave (bicikli, trake za trčanje, orbitrek, wave, steper i orbistep) te slobodne utege i bučice.

Pored ponude u Fitness centru "Trnje", na VANJSKIM TERENIMA nam se možete pridružiti na:

TENISU - Na raspolaganju imamo 8 teniskih terena. Osim sezonskih i jednokratnih termina za tenis, na terenima se često održavaju i turniri, ali i mečevi tenis-lige "Glavno da se igra", od koje smo već nekoliko godina za redom dobili priznanje u kategoriji "LOKACIJA GODINE".NOGOMETU - Na raspolaganju imamo 4 terena za mali nogomet (jedan je dimenzija 40x20m, a preostala 3 su dimenzija 33x15m).

TENIS ŠKOLI za najmlađe - Ako ste zainteresirani za TENIS ŠKOLU za najmlađe, za više informacija i prijave možete kontaktirati trenera Luku na broj: 091/222-0425.

NOVO!!!! - Dok se Vaša djeca zabavljaju svladavajući prve teniske korake, roditelji imaju pravo na 20% popusta na grupne programe i teretanu u Fitness centru "Trnje" u terminima tenis škole.

Osim gore navedene ponude, na vanjskim terenima je, za lijepoga vremena, moguće i besplatno korištenje odbojkaških igrališta, stolova za stolni tenis, rukometnog igrališta i atletske staze.Polako nam se bliži zimska sezona, kada će četiri nogometna i četiri teniska terena biti pod balonima i rasvjetom, što Vam omogućuje bavljenje ovom vrstom rekreacije neovisno o vremenskim uvjetima i godišnjem dobu. Više detalja o slobodnim terminima za TENIS i NOGOMET, kao i predbilježbe za stalne termine za nadolazeću sezonu možete dobiti svakoga dana od 8 do 22 sata na brojeve: 01/6158-300 ili 01/6158-304.

Kročite u ovu jesen u formi! Izaberite nešto iz bogate ponude našega Centra te otkrijte brojne dobrobiti koje donosi redovita rekreacija!

OCIJENI