OCIJENI

Kako ojačati imunitet i unaprijediti zdravlje zimi?

Objavljeno: 20.10.2020. 16:24

Latinsku poslovicu Mens sana in corpore sano, tj. Zdrav duh u zdravom tijelu, sigurno ste čuli već nebrojeno mnogo puta. Zdravo tijelo siguran je borac protiv bolesti i raznih tegoba pa tako održavanje tijela uravnoteženim postaje primarni zadatak svakog bića. Da se tijelo održava raznovrsnom prehranom i treninzima isto nam je svima poznato. Također, jasno je i da se podrazumijeva očuvanje tijela zdravim i aktivnim tijekom cijele godine. Zimi je svakako teže kvalitetno se baviti sportom i jesti pravilno i bogato. Ipak, nije nemoguće. U nastavku teksta donosimo kvalitetne savjete kako ne izgubiti fizičku kondiciju tijekom dugih, zimskih mjeseci.

Grupni treninzi na zatvorenom

Ljude od treninga često odvuče manjak motivacije. No, ako se odlučite za neki od brojnih oblika grupnih treninga, manja je vjerojatnost da ćete brzo odustati. Također, dodatni je plus što više ljudi u prostoriji jamči i pojačanu motiviranost za treningom. Osim toga, uvijek možete spojiti ugodno s korisnim i sa sobom povesti prijatelja ili prijateljicu da si pravite društvo. Što se tiče vrste treninga – tu imate pregršt mogućnosti i izaberite nešto što vama odgovara: Total Body Workout, Zumba, Pilates, Aerobic, itd.

Trening u teretani

Ako ste više tip koji voli vježbati po vlastitim pravilima ili ste možda i dovoljno dobro sami informirani o određenim treninzima, za vas je upis u teretanu odličan pothvat. Tijelo će se oblikovati pravilnim izvođenjem određenih vježbi, a veliki je plus što vrijeme dolaska i odlaska iz teretane određujete sami te ne ovisite o unaprijed određenim terminima treninga.

Aktivan sport

Osim svega navedenoga, vaš um i tijelo će se napuniti pozitivnom energijom odigrate li teniski meč na terenu. Ili ste više tip za nogomet, odbojku ili stolni tenis? Danas postoje posebni fitness centri koji imaju terene za igranje određenih sportova koje možete rezervirati s ekipom i provesti ugodno popodne.

Sada ste dobili pregršt novih, različitih ideja koje će pomoći da ostanete aktivni i zimi te sportom ojačate vlastiti imunitet. Na vama je samo da se odlučiti koja vam opcija najviše leži i da započnete. Dobra je vijest što postoje specijalizirana mjesta gdje se sve od navedenog nalazi na jednome mjestu, a Društvo za športsku rekreaciju Trnje je jedno od njih. Grupe različitih grupnih treninga za sve dobne skupine (djeca, umirovljenici, radno aktivni građani...), teretana s profesionalnim trenerima i tereni za različite sportove omogućit će svim zaljubljenicima u sport aktivan život tijekom hladnijih mjeseci.

OCIJENI