OCIJENI

Ortopedska pomagala

Objavljeno: 18.12.2017. 15:11

Zima je pokucala na vrata, a samim time i razmišljanja o skijaškoj sezona. Poznato je kako su prva dva tjedna u novoj godini termini za brojne skijaške destinacije.

Skijaši su već na veliko počeli sa servisiranjem, brušenjem skija, kupovinom opreme za uživanje na snijegu. Profesionalni skijaši pripremaju se fizički kroz čitavu godinu, a amateri nakon što padne prvi snijeg. Naime dobra fizička I kondicijska priprema je važna kako bi bili spremniji I sigurniji za snježne avanture.
Oni koji su već imali nesreće na skijama, snobordovima su oprezniji I spremni za skijašku sezonu.Ozljede su moguće kod profesionalnih I amaterskih skijaša. Čak i kod samih početaka učenja skijanja tj. plužnog skijanja moguće su ozljede radi opterećenje koljena I neznanja kako pasti da su ozljede što manje. Najčešće ozljede su ozljede ligamenata koljena, ramena I palca šake. Iz tih razloga treba razmisliti o mogućim ozljedama koje mogu imati trajne, bolne posljedice I prevenirati ih dobrom fizičkom spremom. Ako i dođe do nekog oblika ozljede koljena, ramena ili palca, važno je da se ozljeda odmah pri njenom nastanku adekvatno zbrine kako ne bi došlo do kronične nestabilnosti. Jednom kada i dođe do takvih ozljeda nakon njihovog zacijeljivanja, preporuča se kod daljnjih jačih fizičkih aktivnosti I bavljanja sportom nošenje adekvatne ortoze/steznika koje kao takvo ozljeđeno područje drži, stabilizira I sprječava od nepravilnih i naglih pokreta.
Tvrtka PAR MAR d.o.o. se bavi proizvodnjom ortopedskih pomagala uz najmoderniju svjetsku tehnologiju: 3D skenera, software-a te stroja za izradu pomagala. Izrada pomagala ovom tehnologijom je zamjena za konvencionalni gips. Proces skeniranja je kratak u trajanju od 3-5 min, bezbolan, 100% točnost mjere, čist te komforan za pacijenta što se posebno odnosi na djecu. Izrada pomagala je točnija i brža.Osim proizvodnje PAR-MAR d.o.o.se bavi I prodajom gotovih ortoza I steznika. Raspolaže velikim izborom raznih kvalitetnih ortoza I steznika raznih proizvođača. Ovisno o problemu I ozljedi stručno osoblje naše tvrtke određuje adekvatnu ortozu koja se može I probati.Time Vam preporučamo, ukoliko trebate za vašu sigurnost I stabilnost u skijaškim avanturama da slobodno posijetite specijalizirane prodavaonice medicinskih I ortopedskih pomagala.

OCIJENI