OCIJENI

Pečačenje fisura

2 pregleda/dan | Objavljeno: 20.04.2024. 10:06

Zbog morfologije zuba pretkutnjaci i kutnjci imaju na svojoj griznoj plohi sitne utore i jamice koje je čak i pravilnom oralnom higijenom teško očistiti. Ta mjesta su idealna za skupljanje bakterija i stvaranje zubnog karijesa. Postupak pečačenja zubi zatvara te prostore i smanjuje rizik od karijesa. Pravilnom higijenom trajnost se povećava, a vremenski to može značiti i nekoliko godina. Najvažnije je to da su zubi zaštićeni u dobi kada je pojava karijesa najučestalija. U slučaju ispadanja pečata isti se može zamijeniti novim.

Sam postupak pečačenja zuba je brz i bezbolan, te je potreban samo jedan posjet stomatologu. Površina zuba se temeljito očisti i osuši, kemijski se tretira površina cakline, nanese se tekućina za pečaćenje koja se zatim stvrdne pod posebnim svjetlom te se zub polira i premaže fluorom.

Još jednom napominjemo da je pečačenje zuba intergralni dio svih preventivnih mjera, te da je pravilna oralna higijena i dalje najvažnija za zdrave zube.

http://www.drstarcevic.hr/usluge.html

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI