OCIJENI

Kako pobijediti strah od stomatologa

Objavljeno: 30.3.2023. 9:54

Za mnoge ljude, posjet stomatologu vrlo je stresan događaj, a neki se čak i boje same pomisli na odlazak u stomatološku ordinaciju. Međutim, strah od stomatologa nije nešto što se ne može prevladati. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći pobijediti strah od stomatologa i olakšati posjet stomatološkoj ordinaciji.

Razgovarajte sa svojim stomatologom

Jedan od najvažnijih koraka u prevladavanju straha od stomatologa je razgovor sa svojim stomatologom. Recite koji su vaši strahovi i brige, a oni će vam objasniti postupak i pomoći vam da se osjećate ugodnije. Također, mnogi stomatolozi koriste tehnike sedacije kako bi se pacijenti osjećali opuštenije.

Slušajte glazbu ili audioknjige

Svjesno slušanje glazbe ili audioknjiga tijekom stomatološkog zahvata može pomoći u smanjenju anksioznosti i stresa. U slučaju da stomatolog to dozvoli, slušanje glazbe može biti izvrsna distrakcija, a istovremeno će vam pomoći da se osjećate opuštenije.

Duboko disanje

Duboko disanje može pomoći u smanjenju stresa i tjeskobe tijekom stomatološkog zahvata. Prije početka postupka, duboko udahnite i polagano izdahnite, ponavljajući ovaj proces nekoliko puta. To će vam pomoći da se opustite!

Pripremite se unaprijed

Ako znate da imate strah od stomatologa, pripremite se unaprijed. Prije odlaska, razmislite o svemu što vas čeka i pripremite se na to. Obratite pažnju na svoje disanje te pokušajte ostati opušteni.

Nagrađujte sami sebe

Na kraju posjete stomatologu, nagradite se nečim što volite kako biste se osjećali bolje i motivirali se za sljedeću posjetu. To može biti nešto jednostavno poput omiljene hrane, filma ili šetnje u prirodi.

Ako tražite stomatološku ordinaciju koja će se brinuti o vašim zubima na najbolji mogući način, obratite se stručnom timu ordinacije dr. Dabinović.  Ne dopustite da vas strah od stomatologa spriječi u brizi za vaše oralno zdravlje. Naša ordinacija pruža individualni pristup svakom pacijentu, pomaže u savladavanju strahova i briga te omogućuje opušteniji i ugodniji posjet stomatologu. Svakom pacijentu pristupamo s punom pažnjom i poštovanjem, a naš cilj je osigurati da se osjećate ugodno i zadovoljno tijekom cijelog postupka.

OCIJENI