Orehnjača je kako i sam naziv govori kolač od oraha. Rijetki su oni koji nisu probali orehnjaču ili ju ne vole. Niti jedan Božić u Zagrebu ne može proći bez orehnjače na stolu. Kolač je to koji ne može zastarjeti. U nastavku donosimo recept bake s Britanca:
	
	
	 Tijesto:
	
	Tijesto:
	
	1 vrećica kvasca ili 3 dag svježeg kvasca
	40 dag brašna
	8 dag margarina
	8 dag šećera
	2 žutanjka
	Sol, limunova korica
	2-3 dl mlijeka
	
	
Nadjev:
	
	40 dag oraha
	30 dag šećera
	10 dag grožđica
	2 dl mlijeka
	Limunova korica
	Cimet, rum
	1 vanilin šećer
	
	Kvasac razmutite s malo šećera, brašna i mlake vode, pa ga pokrivenog stavite na toplo mjesto da se digne. Brašno stavite u zdjelu, dodajte rastopljeni margarin, šećer, žutanjke, sol i struganu limunovu koricu. Malo promiješajte pa dodjate dignuti kvasac. S toplim mlijekom izradite(električnom miješalicom ili rukom) mekano i pokriveno ostavite da se diže. Dignuto tijesto lagano premijesite, razdijelite na dva dijela i razvaljajte na pobrašnjenom ubrusu.
	
	Tijesto premažite nadjevom te pomoću ubrusa savijte i pažljivo istresite u namazanu tepsiju. Prije nego stavite drugu savijaču premažite je masnoćom, stavite na toplo da se diže još petnaestak minuta, a zatim je stavite peći oko 50 minuta na temperaturu od 220 C(493 K). Orehnjaču pošećerite toplu.
	
	Nadjev: Mljevene orahe izmiješajte sa šećerom, opranim grožđicama, limunovom koricom, cimetom, vanilin-šećerom i malo ruma. Sve prelijte kipućim mlijekom i ostavite hladiti.