OCIJENI

Prednosti bezmetalnih keramičkih krunica u estetskoj stomatologiji

Objavljeno: 12.3.2024. 13:56

Promjene donose napredak, a u svijetu estetske stomatologije, bezmetalne keramičke krunice predstavljaju upravo to - veliki korak naprijed. Njihova popularnost među pacijentima i stručnjacima ne prestaje rasti, a razlozi su višestruki. Razmotrimo zajedno ključne prednosti koje ove inovativne krunice donose na polju dentalne estetike i funkcionalnosti.

Superiorna estetika

Bezmetalne keramičke krunice imitiraju prirodni izgled zuba do detalja. Zahvaljujući translucenciji keramike koja propušta svjetlost slično prirodnoj zubnoj strukturi, ove krunice omogućuju postizanje izuzetne prirodnosti i estetike. Odsutnost metalne osnove znači da nema rizika od pojavljivanja tamnih rubova oko desni, čime se postiže homogen i neprimjetan prijelaz između krune i prirodnog zuba.

Biokompatibilnost

Materijali korišteni za izradu bezmetalnih keramičkih krunica su potpuno biokompatibilni, što minimizira rizik od alergijskih reakcija i negativnih odgovora tijela. Ova svojstva osiguravaju zdravlje i dobrobit oralnih tkiva, čineći bezmetalne krunice idealnim rješenjem za pacijente s osjetljivim desnima ili alergijama na metale.

Izdržljivost i dugovječnost

Unatoč općem mišljenju, moderni keramički materijali posjeduju visoku razinu čvrstoće i otpornosti na abraziju, čime se osigurava dugovječnost bezmetalnih krunica. Iako su u prošlosti metali bili preferirani zbog svoje izdržljivosti, napredak u tehnologiji keramike omogućio je proizvodnju krunica koje mogu podnijeti snažna žvačna opterećenja, čineći ih pouzdanom opcijom za restauraciju i zadnjih zuba.

Očuvanje zubne strukture

Postupak pripreme za bezmetalne keramičke krunice često zahtijeva manje brušenje zuba u usporedbi s tradicionalnim metal-keramičkim krunicama. Ovo očuvanje prirodne zubne strukture ključno je za dugoročno zdravlje zuba, smanjuje osjetljivost i potrebu za dodatnim dentalnim intervencijama.

Bezmetalne keramičke krunice predstavljaju pravu malu revoluciju u svijetu estetske stomatologije. Svojim neusporedivim estetskim svojstvima, biokompatibilnošću, izdržljivošću i sposobnošću očuvanja prirodne strukture zuba, one nesumnjivo postavljaju novi standard u dentalnoj medicini. Kao što se stomatologija nastavlja razvijati, jasno je da ove krunice ne samo da mijenjaju način na koji gledamo na dentalnu estetiku već i poboljšavaju kvalitetu života svojih korisnika. S bezmetalnim keramičkim krunama, budućnost osmijeha izgleda svjetlije nego ikad.

U Stomatološkoj ordinaciji Dr. Davor Čurković, bezmetalne krunice radimo koristeći dvije vrste materijala: E.max (staklokeramika), koji se pretežno koristi za izradu ljuskica, krunica i kratkih mostova. Druga vrsta je cirkon keramika koja se koristi za izradu krunica i mostova svih veličina, a Cirkon Multilayer se ističe kao materijal čija estetika najviše približava prirodnom izgledu zuba. Zahvaljujući najmodernijoj i preciznoj CAD CAM tehnologiji, naša ordinacija može ponuditi usluge koje ne samo zadovoljavaju već i premašuju očekivanja pacijenata.

Započnite svoje putovanje prema savršenom osmijehu uz Stomatološku ordinaciju Dr. Davor Čurković, gdje vas čeka spoj stručnosti, modernih tehnologija i individualnog pristupa. Ne propustite priliku za vrhunsku dentalnu skrb; posjetite našu web stranicu za više informacija i otkrijte kako možemo obnoviti i očuvati ljepotu vašeg osmijeha. Naš tim stručnjaka s nestrpljenjem očekuje priliku da vam pruži usluge koje će premašiti vaša očekivanja. Pridružite nam se i uvjerite se zašto je Stomatološka ordinacija Dr. Davor Čurković pravi izbor za vas.


OCIJENI