OCIJENI

Što trebate znati o impotenciji?

Objavljeno: 11.5.2021. 10:55

Impotencija je stanje poznato pod nazivom erektilna disfunkcija, što znači da muškarac ne može postići i održati erekciju dovoljno dugo. Uzročnik impotencije može biti psihološki problem uzrokovan stresom, depresijom ili anksioznosti, no uzročnici mogu biti i fizički. U svakom slučaju, na njih se može utjecati i liječiti ih kako bi se postigao zadovoljavajući seksualni život.
 

Psihološki faktori kod traženja pomoći

Impotencija može ostaviti značajne posljedice za mentalno zdravlje muškaraca. Osjećaj sumnje, izostanka rezultata, zadovoljstva i seksualnih performansa, mogu dovesti muškarce do depresije, straha i dubokih nesigurnosti. Psihološki faktori, osim što mogu utjecati i na samu erektilnu funkciju, oni kasnije mogu umanjiti mogućnost i ispravljanja ovog problema i traženja pomoći.

Najčešći fizički uzroci impotencije:
  • Visoki krvni tlak
  • Pušenje
  • Dijabetes
  • Visoki kolesterol
  • Hormonski poremećaji
  • Konzumiranje steroida
Što je potrebno učiniti?

Potrebno je isključiti sve poremećaje i bolesti muškog spolnog sustava koji bi mogli dovesti do ovog problema. Liječenje erektilne disfunkcije obuhvaća i nekoliko skupina lijekova koji se mogu konzumirati. Koja skupina lijekova odgovara pacijentu, ovisi o potrebama za spolnim odnosom, kao i individualnom iskustvu konzumiranja pojedinog lijeka. Postoji nekoliko načina da se postigne i održi erekcija, poput korištenja vakuum uređaja za erekciju ili intrakavernozne injekcije s aktivnom tvari.
 

Na što treba pripaziti?

Preparati koji se reklamiraju kao učinkoviti u liječenju erektilne disfunkcije mogu biti štetni po vaše zdravlje i neučinkoviti. Važno je upoznati se sa svim detaljima ovog poremećaja, odraditi sve potrebne pretrage preporučene od strane specijalista i zajedno s njima odrediti terapiju i pomoć koja će podići vašu kvalitetu života na novu razinu.

Kome se obratiti?

Poliklinika Grubišić obavlja kompletnu dijagnostiku, obradu i liječenje u društvu specijalista ovog područja. Pronađite ih na zagrebačkoj adresi Garićgradska 11 i obratite se stručnim urolozima iz Poliklinike Grubišić.

OCIJENI