OCIJENI

Problemi s mokrenjem u muškaraca

Objavljeno: 11.5.2021. 10:36

Problemi s mokrenjem predstavljaju rastući zdravstveni problem kod muškaraca. Ovo je ujedno i najčešći funkcionalni poremećaj rada mokraćnog mjehura koji može značajno utjecati na kvalitetu života pacijenta. Što sve trebate znati o ovoj problematici, pročitajte u nastavku teksta.
 

 
Postoji nekoliko problema s mokrenjem poput učestalog mokrenja, povećanje prostate, upalnih, bakterijskih bolesti i slično. Ovo su neki od najčešćih zdravstvenih problema s kojima se suočavaju muškarci u srednjoj i starijoj životnoj dobi. Rizik za oboljenje se povećava s godinama, a iznimno je važno reagirati na vrijeme i započeti s terapijom što prije kako biste vodili kvalitetniji život u kontroliranim uvjetima.

Jedan od problema o kojima trebamo razgovarati jest ujedno i manjak informiranosti kod muškaraca kada govorimo o poremećajima prostate. Uz to, strah i nelagoda zbog posjete specijalistu, priznavanja da postoji problem i razgovora o istome, su stanja koja mogu dodatno ugroziti zdravlje i onemogućiti pravovremenu prevenciju.

Na koje simptome trebate obratiti pažnju kod problema s mokrenjem:
  • Učestalo mokrenje
  • Otežano mokrenje
  • Isprekidano mokrenje
  • Krv u mokraći i spermi
  • Bol i pečenje pri mokrenju
  • Problemi s erekcijom
  • Bolna ejakulacija
Ovi simptomi mogu biti pokazatelji raznih poremećaja prostate i mjehura koji se pravilnom terapijom mogu liječiti i kontrolirati, no nekada mogu donijeti i loše vijesti poput karcinoma prostate. Stoga, ohrabrujemo vas da obavite sve potrebne preglede ako uočite neke od smetnji kod mokrenja te se javite stručnjacima za temeljito savjetovanje i razgovor o pogodnoj terapiji.

Kome se obratiti ako imate problem s mokrenjem?

Poliklinika Grubišić obavlja kompletnu dijagnostiku, obradu i liječenje u društvu specijalista ovog područja. U sklopu obrade kod problema mokrenja izvode se pretrage poput uroflowa, bakteriološke pretrage, cistoskopija i UZV urotrakta.

Pronađite ih na zagrebačkoj adresi Garićgradska 11 i obratite se stručnim urolozima iz Poliklinike Grubišić.

OCIJENI