OCIJENI

5 pravila za meku kožu

Objavljeno: 19.1.2023. 15:54

Koža lica i tijela mijenja se ovisno o godišnjem dobu, načinu života i osobnoj njezi odnosno ovisi o preparatima i proizvodima koje koristimo. Neovisno o dobi, san svake žene je usporiti starenje kože i postići mladolik i zdrav izgled kože. Savjet stručnjaka kako to postići je poboljšati kvalitetu života, ali i koristiti odgovarajuće proizvode ovisno o tipu kože.

  1. Bolja prehrana

Svi znamo da brza hrana nije dobra za naš organizam, ali ako postoji još jedan razlog da prestanemo jesti ukusne grickalice, evo jednog dobrog: prerađena hrana i alkohol doprinose uništavanju dobrih bakterija i stvaraju neravnotežu u organizmu. Umjesto toga, u svoju prehranu dodajte više antioksidansa u obliku bobičastog voća i zelenog lisnatog povrća kako biste ojačali obranu svoje kože. Riba je također dobar izvor omega-3 masnih kiselina koje su neophodne za glatku i blistavu kožu.

  1. Dug i kvalitetan san

Stres može negativno utjecati na izgled vaše kože, posebice u fazama života kada se vaše tijelo ne odmara dovoljno od svakodnevnog stresa. Nedostatak kvalitetnog sna može uzrokovati prerano starenje kože koja s vremenom može postati suha i žućkasta. Iskoristite spavanje kao idealno vrijeme za uljepšavanje kože. Svake noći spavajte sedam do osam sati kvalitetnog sna kako biste pomladili svoju kožu.

  1. Redovita tjelovježba

Ako već jedete više povrća i imate kvalitetan san, neophodno je dodati i redovitu tjelovježbu svakodnevnojrutini. Vježbanjem se pumpa veći volumen krvi kroz žile, što dovodi više mikronutrijenata i ljekovitih svojstava do kože lica i tijela. Također, vježbanje pomaže regulirati hormone važne za kožu, a znojenje je odličan način za čišćenje pora od nečistoća.

  1. Čišćenje lica i pilinzi

Cleanseri i blagi pilinzi mogu dati koži glatki, blistavi izgled uklanjanje mrtvih stanica kože. Dvostruko čišćenje u skladu s vašim tipom kože dobar je način da uklonite sve tragove nečistoća od šminke ili mašćenja kože koje začepljuju pore. Pilinzi mogu biti kemijski ili mehanički. Mehaničke pilinge koristimo na dijelovima tijela koji se najviše troše, poput ruku i stopala, dok na osjetljivim dijelovima tijela poput lica koristimo kemijske pilinge.

  1. Kreme za hidrataciju kože

Neovisno o tome imate li suhu ili masnu kožu, hidratacija je važna za sprječavanje ljuštenja i suhih mrlja te nadoknađivanje izgubljene vlažnosti. Važno je odabrati kremu ili losion za tijelo s aktivnim sastojcima ovisno o tipu kože. Stručno mišljenje ljekarnika možete potražiti u Ljekarni Filipović koji će vam preporučiti proizvode baš za vašu kožu ovisno o tome imate li kožu sklonu aknama, suhu ili mješovitu kožu.

Ljekarnu Filipović možete pronaći u Sesvetama na adresi Dobriše Cesarića 1 gdje će profesionalni ljekarnici pronaći najbolje tretmane i proizvode za održavanje zdrave i meke kože lica i tijela.OCIJENI