OCIJENI

Zaštita od sunca počinje iznutra

Objavljeno: 5.5.2023. 13:06

Ljeto je vrijeme za sunčanje i zabavu na otvorenom, ali s tim dolazi i rizik od oštećenja kože uslijed izloženosti suncu. Dok mnogi od nas koriste samo kreme za sunčanje za zaštitu kože od oštećenja uzrokovanih UV zrakama, važno je znati da zaštita od sunca počinje iznutra!

Namirnice koje pomažu u zaštiti kože

Konzumiranje određene hrane pomaže u jačanju kože i u borbi protiv oštećenja uzrokovanih suncem. U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko namirnica koje će pomoći u zaštiti vaše kože.

Rajčice za zaštitu od sunca

Rajčice su bogate likopenom, antioksidansom koji može pomoći u zaštiti kože od sunca.

Mrkva za zdravu kožu

Mrkva je bogata beta-karotenom, koji se pretvara u vitamin A u tijelu. Vitamin A može pomaže u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih suncem te u održavanju zdrave kože.

Zeleni čaj za zaštitu od sunca

Zeleni čaj je bogat antioksidansima koji pomažu u borbi protiv oštećenja koja su nastala zbog sunca. Pokušajte piti jednu šalicu zelenog čaja dnevno.

Orasi za smanjenje upala

Orasi su bogati omega-3 masnim kiselinama koje pomažu u održavanju zdrave kože i smanjuju upale uzrokovane sunčevim zrakama.

Špinat za zdravlje kože

Špinat je bogat folnom kiselinom, koja je važna za zaštitu kože. Također je bogat vitaminom C, koji je važan za zdravlje kože.

Losos za zdravu kožu

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama, a one pomažu u zdravlja kože i zaštiti od upala.

Breskve za antioksidanse

Breskve su bogate antioksidansima, uključujući vitamin C i beta-karoten, koji također pomažu koži na razne načine.

Tamna čokolada za zaštitu kože

Osim što će vas razmaziti, tamna čokolada će također pomoći u zaštiti vaše kože.

Avokado za zdravu kožu

Avokado je bogat vitaminom E, koji je ključan za zdravlje kože. Možete ga dodati u svoj omiljeni sendvič ili pripremiti ukusan guacamole.

Dodaci prehrani

Uz zdravu prehranu, korisno je koristiti i dodatke u prehrani koji čuvaju vašu kožu od štetnog sunčevog zračenja. Od dodataka prehrani posebno ističemo beta karoten koji se u tijelu pretvara u vitamin A, što pomaže u zaštiti kože od štetnih UV zraka. Beta karoten također pomaže u održavanju zdravog tena, čineći ga sjajnijim i glatkijim. Preporučuje se uzimati beta karoten kao dodatak prehrani, osobito prije ljeta i izlaganja suncu.

Tu je i Almagea® Sunlove Skin+ dodatak prehrani koji dolazi u kapsulama, a sadrži kombinaciju korisnih antioksidansa i ulja. Ovaj dodatak prehrani ima protuupalni učinak te priprema kožu za izlaganje suncu. Kapsule se preporučuje početi uzimati na proljeće kako biste na vrijeme pripremili kožu na intenzivnije UV zrake koje su prisutne ljeti.

Posjetite Ljekarne Koprivnica i potražite savjete naših stručnih farmaceuta o tome kako najbolje zaštititi vašu kožu od sunca. Naša široka ponuda proizvoda za zaštitu od sunca, kao i dodataka prehrani koji su ključni za zdravu kožu, osigurat će da vaša koža bude zdrava i njegovana tijekom cijele godine. 

OCIJENI