OCIJENI

Vježbanje doma ili u teretani? Otkrivamo sve prednosti i nedostatke

Objavljeno: 16.3.2021. 14:29

Tjelovježba je u svakom pogledu korisna za zdravlje i izgled svakog pojedinca. No, ponekad nije lako odlučiti se na vježbanje i disciplinirano krenuti prema svom cilju, bio to gubitak kilograma ili jačanje mišića.

Odluka koju potom treba donijeti jest gdje i kako vježbati. Ako niste sigurni oko upisa u teretanu, donosimo vam analizu prednosti i nedostataka vježbanja u teretani ili kod kuće.
 
Ušteda vremena

Da biste vježbali kod kuće, potrebno je samo odlučiti se, presvući u sportsku odjeću i pronaći kutak za vježbanje. Na taj način za 20 minuta ste spremni za svoju tjelovježbu, što čini veliku uštedu vremena.

No, s druge strane, ponekad je jako teško motivirati se na vježbanje ako ste do prije nekoliko minuta ležali na kauču, što dovodi do odugovlačenja. Toplina doma i fleksibilnost vremena često mogu predstavljati zamku za plan vježbanja, što utječe i na vašu motiviranost i nezadovoljstvo rezultatima, a na kraju krajeva i utroškom većeg vremena od očekivanog.


 
Teretana - investicija, a ne trošak

Vježbom doma svakako ćete uštedjeti novac, no opet, potrebno je opremiti se određenom opremom koja će utjecati na produktivnost vježbanja. S vremenom ćete biti u boljoj formi te ćete morati pomicati granice izdržljivosti. Tako bi bilo dobro imati opremu koja će pratiti vaše vježbe na svakom koraku, a u tom slučaju, također su potrebne određene financijske investicije.

U teretani pak imate puno veću mogućnost vježbanja. Za određenu svotu novca imate zaista veliki broj sprava za korištenje, veća vam je dinamika i mogućnost vježbanja, a vašem napretku nema granica.
 
Komfor vježbanja

Kod vježbanja kod kuće ne morate čekati na sprave koje je netko zauzeo te vam ne mora biti neugodno ako ne znate ispravno koristiti neku spravu ili ste nesigurni u sebe. Jednostavno otvorite YouTube program za vježbanje i već ste na pola puta.

No, komfor kod kuće je redovito puta ugrožen. Ako živite u stanu, neke intenzivnije vježbe ne dolaze u obzir jer će vam se susjedi žaliti, a velika je i vjerojatnost da nećete imati dovoljno prostora za izvođenje određenih vježbi. Također, skladištenje opreme za vježbanje zauzet će vam dosta prostora.


(Ne)ovisnost o vremenskoj prognozi

Budući da vježbanje doma može biti psihički monotono, dobro je određene vježbe odraditi vani. Tako trčanjem, rolanje ili vožnjom bicikla obogaćujete svoj program aerobnim vježbama, dok ujedno uživate u boravku vani. No, problem je kad vam vremenska prognoza poremeti planove.

U teretani tog problema nema. Sve vrste vježbi možete odraditi u teretani, čime je vaš vremenski raspored, ali i plan vježbi stabilan, a vi se možete neometano fokusirati na rezultate.
 

 
Naravno, sve ovisi o vašem kućnom prostoru i teretani za koju ste se odlučili. Srećom, Gyms4you ujedinjuje sve pozitivne strane teretana:
  • Sa svojim velikim brojem teretana, vrlo lako ćete naći najbližu Gyms4you teretanu u vašem kvartu. To znači da ste u najkraćem vremenskom roku u svojoj teretani.
  • Gyms4you ima zavidno visoku razinu usluge te veliki broj sprava i mogućnosti vježbanja što se financijski isplati, a ne ovisite o vremenskim (ne)prilikama. Za početak možete probati s besplatnim probnim treningom pa vidjeti kako vam se sviđa.
  • U Gyms4you teretanama prostori su veliki, stručno projektirani i organizirani, a budući da su otvoreni 0-24, neće nahrliti velika grupa ljudi istovremeno i uvijek ćete imati dovoljno komfora za sebe. Također, kolege iz tvrtke Coach4you su uvijek spremni pomoći oko korištenja sprava i pokazivanja pravilnog načina izvođenja vježbi.

Dogovorite besplatni probni trening u Gyms4you i napravite prvi korak ka svom novom, zdravom cilju.

OCIJENI