OCIJENI

5 ljetnih aktivnosti za postizanje idealne forme

Objavljeno: 19.5.2022. 11:39

Ako se želite riješiti viška masnoće i izgraditi mišiće, najbitnije je da ostanete aktivni. Donosimo vam neke naše najdraže ljetne aktivnosti koje će vam pomoći u postizanju idealne forme.

  1. Plivanje

Ohladite se u bazenu ili moru uz ovu ne zahtjevnu ljetnu aktivnost. Ne morate biti profesionalac u plivanju da biste odradili dobar trening. Plivanje je aerobni trening koji sagorijeva kalorije dok tonira cijelo tijelo. Ugodno plivanje sporog tempa će sagorjeti oko 400 kalorija u satu.

  1. Odbojka na pijesku

To je savršen ljetni trening ako živite u blizini plaže, ali čak i ako ne živite, tereni za odbojku na pijesku postaju sve popularniji u unutrašnjosti. Igranje odbojke ubrzat će vam otkucaje srca dok tonirate noge, ramena i core. Budući da je teže kretati se po pijesku, sagorjet ćete više kalorija igrajući odbojku na pijesku nego igrajući na terenu s tvrdom podlogom. Prosječna osoba može lako sagorjeti 300 kalorija igrajući samo 30 minuta odbojke na pijesku.

  1. Daska za stojeće veslanje (Stand-up paddleboarding)

Ako u svojoj blizini imate vodenu površinu daska za stojeće veslanje (SUP) je vodena aktivnost koju morate isprobati. Iako može izgledati teško, stvarno je prilično jednostavno kada naučite balansirati na dasci. Veslanje pomaže tonirati vaše bicepse i tricepse dok zahvaćate mišiće jezgre kako biste bili uspravni. Lagano veslo će sagorjeti 300 do 450 kalorija u satu.

  1. Planinarenje

Bilo da više volite istraživati ​​znamenitosti svog rodnog grada ili uživati ​​u mirnom pješačenju kroz lokalni rezervat prirode, planinarenje - osobito po brdima - pomoći će vam da tonirate i zategnete noge uz sagorijevanje kalorija. Krenite na staze i sagorite 400 do 500 kalorija u sat vremena.

  1. Biciklizam

Uključite se u kardio trening i tonirajte svoje kvadricepse, stražnju ložu i ramena uz vožnju biciklom kroz susjedstvo ili u svoj omiljeni park. Čak i lagana vožnja biciklom će sagorjeti više kalorija od hodanja. Umjereno intenzivan biciklistički trening sagorjet će više od 600 kalorija u satu.

Ako vam ne odgovaraju navedeni prijedlozi ili ako vam nisu dovoljni za željene rezultate uvijek se možete zaputiti  u neku od teretana Gyms4you koje su otvorene 0-24 svih sedam dana u tjednu. Člansku iskaznicu možete koristiti u svih 12 teretana. Svojim gostima i potencijalnim novim članovima Gyms4you nudi i mogućnost jednog probnog vježbanja unutar radnog vremena recepcije. 

Više informacija o lokacijama teretana i cijenama pronađite ovdje.

OCIJENI