OCIJENI

Otkrivamo zašto preporučamo operaciju vjeđa

Objavljeno: 8.10.2020. 14:05

Održavanje mladolikog izgleda nije samo ulaganje u fizički izgled, već i u zdravlje, samopouzdanje i osjećaj svemoći u svojoj koži.

Starenje kože lica

Već je poznato da koža lica starenjem postaje tanja i opuštenija, odnosno manje elastična, što se odnosi i na očne kapke. Do promjene izgleda očnih kapaka dolazi stanjivanjem tetiva mišića i opuštenosti vjeđa, što rezultira stvaranjem viška kože, borama te krugovima i tamnim vrećicama oko očiju.
No, važno je napomenuti da promjene na kapcima mogu uzrokovati i probleme s vidom, odnosno oslabiti vid i smanjiti vidno polje.

Zašto je baš operacija vjeđa odličan način za održavanje dobrog i mladolikog izgleda?

Operacija vjeđa, ili blefaroplastika, vrsta je kirurškog zahvata kojim se funkcionalno i estetski uklanja višak kože i masnog tkiva s gornjih i donjih vjeđa. Ovim postupkom vjeđe se vraćaju u prirodni položaj i pridonose mlađem izgledu lica. Rezultat je dugotrajan.


 
Što trebate znati o samom zahvatu operacije vjeđa

Zahvat blefaroplastike provodi se u lokalnoj anesteziji te je u potpunosti bezbolan.
Postupak traje jedan do dva sata, nakon čega pacijent odlazi kući na kućnu njegu uz antibiotičke kapi i masti. Ožiljci su minimalni, a otekline i modrice prolaze nakon 10 do 14 dana. U Očnoj poliklinici Okulistički centar u Zagrebu, blefaroplastika je redovni zahvat uz koji ćete se osjećati odlično, zbrinuto i mladoliko, jer - zašto ne biste izgledali kako se i osjećate? Ovaj kratki zahvat osigurat će vam dugoročne rezultate koji će vas ponovno učiniti bezbrižnom osobom punom samopouzdanja. No, osim blefaroplastike, u Očnoj poliklinici Okulistički centar, možete odraditi i brojne druge usluge vezane za vid, poput pregleda vida, odabira očnih pomagala, i drugih usluga koje će vas riješiti i brojnih drugih briga.

OCIJENI