OCIJENI

Blefaroplastika: Sve što trebate znati o operaciji kapaka

Objavljeno: 15.9.2023. 11:29

Prirodne promjene na koži lica s godinama mogu rezultirati tanjom i manje elastičnom kožom, posebno na području oko očiju. Ovaj proces stanjivanja i opuštanja kože na kapcima može uzrokovati ne samo estetske brige, već i probleme s vidom. Srećom, blefaroplastika je napredna kirurška opcija koja omogućuje pacijentima da zadrže mladoliki izgled i poboljšaju funkcionalnost očiju. Evo svega što trebate znati o ovom postupku.

Promjene na kapcima i njihovi učinci

Starenjem, koža na kapcima gubi elastičnost i tanji se. Opuštanje mišića i kože rezultira viškom kože, borama te često tamnim vrećicama ispod očiju. Osim estetskog aspekta, ove promjene mogu uzrokovati i probleme s vidom, uključujući smanjenje vidnog polja i oslabljen vid.

Blefaroplastika - rješenje za mladolik izgled i poboljšanu funkcionalnost

Blefaroplastika je kirurški zahvat koji se koristi za uklanjanje viška kože i masnog tkiva s gornjih i donjih kapaka. Ovaj postupak ima dvostruki cilj: poboljšati izgled kapaka i pridonijeti boljoj funkcionalnosti očiju. Operacija vraća kapke u prirodni položaj te uklanja višak kože i tkiva koje ometa vidno polje.

Kako blefaroplastika djeluje

Blefaroplastika se obično izvodi pod lokalnom anestezijom, osiguravajući udobnost pacijentima tijekom postupka. Kirurg pažljivo uklanja višak kože i masnog tkiva s kapaka, pridržavajući se prirodne linije oka. Ovisno o potrebama pacijenta, može se izvoditi na gornjim i donjim kapcima ili samo na jednom od ta dva područja.

Postoperativni oporavak i rezultati

Trajanje postupka varira između jednog do dva sata, nakon čega pacijenti mogu otići kući na kućnu njegu. Minimalni ožiljci su obično skriveni u prirodnoj liniji kapaka. Nakon operacije, pacijenti će primijetiti blagu oteklinu i modrice koje će postupno nestati u roku od 10 do 14 dana.

Prednosti blefaroplastike

Osim što pruža dugotrajne rezultate u očuvanju mladolikog izgleda, blefaroplastika također može znatno poboljšati vid i povećati vidno polje. Pacijenti koji su podvrgnuti ovom zahvatu često izvješćuju o većem samopouzdanju i boljoj kvaliteti života nakon oporavka.

Blefaroplastika je učinkovita kirurška opcija za održavanje mladolikog izgleda i poboljšanje funkcionalnosti očiju. Zahvaljujući napretku medicinske tehnologije, ovaj postupak omogućuje pacijentima da se osjećaju bolje sa svojim izgledom i uživaju u boljem vidu. Ako razmišljate o blefaroplastici, obratite se stručnom timu Očne poliklinike Okulistički centar i krenite prema mlađem, svježijem izdanju sebe. S više od tri desetljeća iskustva i posvećenoj ekipi vrsnih oftalmologa pružamo najvišu razinu zdravstvenih usluga. Bez obzira trebate li rješenje za očuvanje mladolikog izgleda ili poboljšanje funkcionalnosti očiju, stojimo vam na raspolaganju. Posjetite nas na našim lokacijama u Maksimirskoj ulici 94 i Španskom, ulica Drage Gervaisa 22, i iskusite vrhunsku njegu očiju u ugodnom ambijentu.  Za više informacija posjetite našu web stranicu i zapratite nas na Facebooku i Instagramu.


OCIJENI