OCIJENI

Preventiva je najbolji lijek: Zašto su redoviti stomatološki pregledi neophodni

Objavljeno: 23.5.2023. 10:11

Preventivni pregledi kod stomatologa često se zanemaruju, a to se često događa zbog straha, nedostatka vremena ili uvjerenja da nema problema s oralnim zdravljem ako ne postoji izražena bol. Zapravo, redoviti pregledi kod zubara su ključni za održavanje dobrog oralnog zdravlja i prevenciju ozbiljnijih problema. U ovom članku istražujemo zašto su preventivni pregledi kod stomatologa toliko važni.

1. Rana detekcija problema

Jedan od najvažnijih aspekata preventivnih pregleda jest rana detekcija problema. Stomatolog može uočiti znakove karijesa, bolesti desni, erozije cakline, oralne raka i drugih problema prije nego što postanu ozbiljni. Često se takvi problemi ne mogu vidjeti golim okom, a mogu se otkriti samo profesionalnim pregledom. Rano otkrivanje omogućuje rano liječenje, što povećava šanse za uspjeh i može spriječiti potrebu za skupljim i invazivnijim tretmanima u budućnosti.

2. Profesionalno čišćenje

Čak i ako redovito četkate zube i koristite zubni konac, plak i kamenac se mogu nakupiti na teško dostupnim mjestima. Profesionalno čišćenje koje se obavlja tijekom preventivnog pregleda može ukloniti ovu nakupinu i pomoći u sprječavanju karijesa i bolesti desni.

3. Edukacija i savjeti

Preventivni pregledi pružaju idealnu priliku za edukaciju o oralnom zdravlju. Stomatolog može dati savjete o pravilnom četkanju i upotrebi zubnog konca, prehrani koja promiče oralno zdravlje, kao i drugim ključnim aspektima održavanja zdravih zuba i desni.

4. Prevencija budućih problema

Kroz redovite preventivne preglede, stomatolog može pratiti vaše oralno zdravlje i identificirati potencijalne probleme prije nego što se razviju. Na primjer, ako primijete početne znakove nošenja zuba zbog bruksizma (škripanje zuba), mogu preporučiti noćnu udlagu da se spriječi daljnje oštećenje.

Preventiva je ključna za održavanje zdravih zuba i desni

Ako je prošlo neko vrijeme otkako ste zadnji put posjetili zubara, ne čekajte dalje. Prioritet stomatološke ordinacije Dario Bekavac je vaše oralno zdravlje, a naše stručno i iskusno osoblje posvećeno je pružanju vrhunske skrbi za vaš osmijeh. Bilo da vam je potrebna rutinska kontrola, profesionalno čišćenje ili imate specifične probleme ili brige, tu smo da vam pomognemo. Naša ordinacija koristi najnoviju tehnologiju i pristupe kako bi osigurala da dobijete najbolju moguću njegu. Kontaktirajte nas danas i zakažite svoj preventivni pregled.  

OCIJENI