OCIJENI

Pronađite pouzdanog knjigovođu koji će uvijek biti tu za Vas

Objavljeno: 11.4.2022. 11:02

Kako bi dokumentacija vašeg poslovanja bila uredna i u skladu sa svim važećim propisima, potreban vam je dobar knjigovođa. Kada proučavate ponude različitih knjigovodstvenih servisa, na prvu vam svi mogu djelovati isto. Kako onda pronaći pouzdanog knjigovođu koji odgovara vašim potrebama? Ovo su neke od vještina koje bi trebali posjedovati:

  1. Dobre organizacijske vještine

Dobar knjigovođa mora dokumentaciju držati urednom i dobro organiziranom jer se time smanjuje mogućnost pogreške. Poštivanje rokova također je važan dio posla pa knjigovođe moraju znati kvalitetno organizirati vrijeme. 

  1. Vještine rješavanja problema

Knjigovođa mora imati dobre vještine rješavanja problema. Kroz rad se često susreću s kompleksnim problemima kojima je potrebno pristupiti strpljivo i metodički. Ovdje često do izražaja dolazi njihova kreativnost, odnosno sposobnost da smisle nova rješenja i tako unaprijede vaše poslovanje. 

  1. Interpersonalne vještine

Za knjigovođu je važno imati dobre interpersonalne vještine. Prije svega se to odnosi na komunikaciju s klijentom. Klijenti često nisu upoznati sa stručnom terminologijom pa je važno da knjigovođe znaju ono što rade objasniti klijentima na laički način. Interpersonalne vještine korisne su i tijekom timskog rada u kojem knjigovođe često moraju sudjelovati. 

  1. Prilagodljivost 

Važno je da se knjigovođa prilagodi klijentu i njegovim potrebama. Osim toga, knjigovođe se ponekad moraju prilagođavati izmjenama pravilnika, korištenju novog alata u radu ili promjeni rokova za obavljanje određenog posla. 

  1. Učinkovitost 

Učinkovitost u knjigovodstvu uključuje usmjerenost na izvršavanje zadatka, snažnu radnu etiku i proaktivnost. Dobar knjigovođa potrudit će se da predvidi probleme i spriječi njihov nastanak prije nego što je nanesena šteta vašem poslovanju. 

Ako ste u potrazi za knjigovođom koji posjeduje sve ove vještine, obratite se Knjigovodstvenom servisu Stefanotis.

OCIJENI