OCIJENI

Kako napisati impresivan životopis koji će vas istaknuti među kandidatima

Objavljeno: 24.5.2023. 13:39

Često se kaže da je prvi dojam ključan, a kada je u pitanju potraga za poslom, vaš životopis pruža taj prvi dojam. Stoga je bitno da vaš životopis bude impresivan i da se ističe među ostalim kandidatima. Evo nekoliko savjeta kako to postići.

1. Prilagodite životopis za svaku prijavu

Jedna od najvećih grešaka koje ljudi čine je slanje istog životopisa za svaki posao na koji se prijavljuju. Svaki poslodavac i svaka pozicija su jedinstveni, stoga vaš životopis mora biti prilagođen kako bi odgovarao specifičnim zahtjevima posla.

2. Izdvojite relevantne vještine i iskustvo

Na vrhu životopisa trebale bi biti navedene vaše najrelevantnije vještine i iskustva. Poslodavci žele vidjeti kako se vaše vještine i iskustvo podudaraju s onim što traže za poziciju na koju se prijavljujete.

3. Budite konkretni i kvantificirajte svoja postignuća

Umjesto da samo navodite svoje dužnosti, opisujte svoja postignuća i rezultate. Ako je moguće, kvantificirajte svoj uspjeh. Na primjer, umjesto da kažete da ste "povećali prodaju", navedite "povećao prodaju za 20% u prvih 6 mjeseci".

4. Održavajte profesionalnost

Izbjegavajte neformalne izraze i žargon. Također, važno je provjeriti pravopis i gramatiku. Male greške mogu ostaviti negativan dojam.

5. Uključite preporuke

Ako imate preporuke od bivših poslodavaca ili profesora, nemojte se ustručavati uključiti ih. To može biti vrlo uvjerljivo za potencijalne poslodavce.

Pisanje životopisa može biti izazovno, ali s ovim savjetima, bit će vam lakše stvoriti životopis koji će se istaknuti i ostaviti dojam na poslodavce.

Izrada savršenog životopisa zahtijeva vještinu, razumijevanje i vrijeme. Nadamo se da smo vam pružili korisne savjete kako da se istaknete među ostalim kandidatima. Međutim, ako se i dalje osjećate nesigurno, ne zaboravite da niste sami u ovom procesu.

Agencija za zapošljavanje Teamwork tu je da vam pomogne. Bilo da tražite savjete za poboljšanje životopisa, trebate podršku u pripremi za razgovore ili jednostavno tražite novu priliku za zapošljavanje, Teamwork je spreman pružiti vam stručnu pomoć.

Obratite se Teamwork agenciji i dozvolite da vam naši stručnjaci pomognu u pronalaženju vašeg sljedećeg posla. Sa svojim dubokim razumijevanjem tržišta rada i stručnim savjetima, mi smo ovdje da vam pomognemo u ostvarenju profesionalnih ciljeva. Vaša karijera je naša misija i veselimo se pružanju podrške na vašem putu do uspjeha.


OCIJENI