OCIJENI

Zašto bi svi djelatnici trebali znati pružiti prvu pomoć?

Objavljeno: 23.8.2022. 10:58

Nikome ne želimo da se nađe u situaciji u kojoj je potrebno nekome spašavati život, ali nikada ne znate što će vas u životu snaći stoga želimo naglasiti važnost znanja o prvoj pomoći. Prva pomoć služi kao prvi korak kako biste pomogli unesrećenoj osobi, do dolaska hitne pomoći koja onda preuzima brigu.

U situaciji koja zahtjeva pružanje prve pomoći možete se naći bilo gdje – na poslu, na fakultetu, u prometu ili na ulici. Na nekim je poslovima jasno kako su opasnosti od ozljede puno veće nego na nekim drugim poslovima, no ne dajte se zavarati: ozljede su svugdje moguće. U uredu vas može ozlijediti registrator koji vam padne na glavu, može vam se zavrtiti ili jednostavno može se dogoditi neka sasvim neočekivana ozljeda. Generalno govoreći, postoji veliki broj ozljeda na poslu koje mogu završiti puno bolje pruži li se adekvatna prva pomoć na licu mjesta. 

Većina ljudi i zaposlenika u tvrtkama su zadnji put imali prvu pomoć kada su polagali u autoškoli, a oni koji se nisu odlučili za to, možda i nikada. Tečaj prve pomoći nije težak tečaj, a zaista može puno značiti kada je riječ o sigurnosti na poslu, zdravlju zaposlenika i doista spašava živote. 

Postoji određeni broj ustanova i tvrtki koje provode redovite edukacije i seminare za osposobljavanje osoba za pružanje prve pomoći. One nude određeni fond sati u kojima se uči, na izrazito praktičan način, kako pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Također, većina ih nudi i uvjerenje da je ispit prve pomoći uspješno položen. To su kratki tečajevi, a mogu značajno doprinijeti sigurnosti vašeg, primjerice, radnog mjesta. 

Tražite li vrhunske edukatore koji će vas naučiti sve što morate znati o prvoj pomoći, HD USLUGE vam mogu tu priskočiti u pomoć. HD USLUGE čine već dugi niz godina mjesto učenja i obrazovanja odraslih gdje nude brojne seminare u različitim djelatnostima: šumarstvo, poljoprivreda, drvna industrija i građevinarstvo.  Nude i osposobljavanje za rukovođenje graditeljskim strojevima, kao i za rukovanje raznim prijevoznim sredstvima


OCIJENI