OCIJENI

Kako unaprijediti sigurnost i zdravlje na radnom mjestu?

Objavljeno: 20.1.2023. 13:15

Radno mjesto mora biti mjesto gdje ćete se osjećati sigurno. Prosječan radnik provede na svom poslu 40 sati tjedno što u ukupnosti života iznosi otprilike 97.760 sati provedenih na poslu stoga je zaista bitno da se osjećate dobro i sigurno. Takvo će radno okruženje doprinijeti produktivnosti i ostvariti bolje radne rezultate. Donosimo vam nekoliko savjeta za unaprjeđenje sigurnosti i zdravlja na radnom mjestu. 

Uočite opasnosti i na vrijeme ih sanirajte

Kako biste bili sigurni da je vaša radna okolina sigurna, važno je na vrijeme prepoznati i uočiti sve potencijalne opasnosti koje vrebaju na vašem radnom mjestu. Educirajte se o tome kako biste lako i bezbolno pretvorili vaše radno mjesto u sigurnu oazu. 

Pratite regulative tvrtke

Tvrtke su većinom upoznate s potencijalnim problemima stoga imaju definirane različite politike vezane uz zaštitu na radu. Preporučujemo vam da ih detaljno pročitate i naučite kako biste mogli adekvatno reagirati kada je za to potrebno. Za slučaj da niste sigurni je li vaš priručnik ažuran i kvalitetan, postoje tvrtke koje su specijalizirane upravo za rješavanje takvih problema, stoga slobodno se obratite njima kako biste osigurali najbolje regulative za vaše zaposlenike. 

Dijelite iskustva i mišljenje s vašim zaposlenicima i kolegama

Nemojte zaboraviti kako je veliki dio sigurnosti i očuvanja zdravlja na poslu – zdrava komunikacija između zaposlenika i uprave tvrtke. Nekada vaši zaposlenici mogu uočiti potencijalne probleme koje ste vi kao rukovoditelj predvidjeli. Isto tako, vi kao uprava, možete uputiti svoje djelatnike na dodatnu edukaciju i seminare koji će doprinijeti boljem razumijevanju same zaštite na radu. 

Takve dodatne edukacije možete pronaći u HD USLUGE, specijaliziranoj ustanovi za obrazovanje odraslih iz Zagreba. Njihov je kadar iskusan i visokoeduciran te svojim individualnim pristupom nude različite nastavne programe iz građevinarstva, šumarstva, poljoprivrede te različite programe usavršavanja kao što su specijalistica zaštite na radu ili građevinski poslovođa.

OCIJENI