OCIJENI

Sveučilišni studij “Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš”

Objavljeno: 16.9.2019. 9:20

Jedna od najvažnijih odluka u životu je odabir studija. Rad na poslovnom imidžu započinje s odabirom smjera u obrazovanju, a taj odabir igra važnu ulogu u definiranju našeg poslovnog puta. Svima nam je želja ostvarivanje konkurentnosti na tržištu rada, karijera koja je u koraku s našim ambicijama i sposobnostima. Prilikom odabira sveučilišta želite biti sigurni da ste odabrali zanimanje koje je traženo i dio brzo rastuće industrije.

Studij Sigurnosti, zdravlja na radu i okoliša odličan je odabir, bilo da tek birate karijeru ili ste već zaposleni. Važnost stručnjaka za sigurnost prepoznata je u Hrvatskoj i potražnja za njima sve je veća. Razlog tome što su poslodavci svjesni da postoje različiti aspekti u poslovanju koje je potrebno uzeti u obzir,  osobito ako je cilj uspješno poduzeće. Sigurnost i zaštita na radu jedna su vrlo bitna komponenta dobrog poslovanja. Ako imate vlastiti posao, sigurnost  na radu je čimbenik kojemu morate posvetiti posebnu pozornost. Sigurnost je izuzetno važna tema za sve poslodavce jer je to pokazatelj da je posao društveno odgovoran, povećava i štiti vrijednost brenda i njegov imidž, povećava produktivnost zaposlenih, povećava predanost zaposlenih svojoj tvrtki, stvara zdraviju radnu snagu i povećava razinu kompetencije radnika.Primarni cilj zaštite i sigurnosti na radu je njegovanje radnog okruženja. Čuvajući sve zaposlenike na sigurnom, tvrtke smanjuju troškove od potencijalnih rizika. Održavanje svih u poduzeću sigurnim i zdravim  povećava učinkovitost i produktivnost cijele organizacije, što će dovesti do uspješnog i dobrog poslovanja.

U Hrvatskoj postoji nekoliko visokih škola i učilišta koje nude mogućnost studija ovog područja, ali nažalost ni jedna nije usklađena s kvalifikacijama stručnjaka iz Europske unije. Svjesni težine ovog problema, HD učilište pokrenulo je preddiplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš u suradnji s Metalurških fakultetom koji je kao takav, jedinstven u Republici Hrvatskoj i prilagođen je potrebama gospodarstva. Polaznici imaju priliku sudjelovati u suvremenom programu, koji prati gospodarske promjene i obrazuje stručnjake za identificiranje potencijalne opasnosti i rizika te pruže odgovarajuće rješenje osiguravajući bolje i sigurnije životne i radne uvjete,što pridonosi društvenoj odgovornosti. Po završetku preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš stječe se akademski naziv sveučilišni prvostupnik inženjer Sigurnosti, zdravlja na radu i okoliša.


OCIJENI