OCIJENI

Kako prepoznati kvalitetnog stomatologa?

Objavljeno: 26.5.2022. 13:17

Opće je poznato da je oralna higijena i zdravlje preduvjet za opće zdravlje. A osim brige o higijeni, vrlo je važno prepoznati i kvalitetnog stomatologa kojem ćete vjerovati i zbog kojeg Vam neće biti muka na samu pomisao odlaska u stomatološku ordinaciju. Upravo zato Vam u nastavku donosimo neke savjete kako prepoznati kvalitetnog stomatologa:

1. Stručno znanje i iskustvo 

Naravno, kao i u svakoj profesiji stručno znanje i vještine nezaobilazni su uvjeti za dobar ishod nekog posla – pa tako i u stomatologiji. Kvalitetnog i pouzdanog stomatologa prepoznat ćete po njegovom stručnom znanju i iskustvu. Međutim, iako je to preduvjet za vaše oralno zdravlje, postoje i drugi vrlo važni čimbenici koji izdvajaju kvalitetnog stomatologa. 

2. Raznovrsnost usluga

Iako većina stomatologa dobro poznaje anatomiju, patologiju i sve dentalne tretmane, ne nude svi sve usluge. Postoji niz razloga zašto je tome tako. Međutim, kvalitetnog stomatologa prepoznat će te upravo po širokom spektru usluga koje nudi. Ako ordinacija u kojoj radi vaš stomatolog nudi velik broj različitih zahvata to je velika prednost jer nećete morati posjećivati druge ustanove kako biste riješili svoj problem.

3. Pristojnost

Iako bi svaki liječnik trebao biti profesionalan, ono što neke izdvaja upravo je njihova jedinstvena osobnost i pristojnost. Profesionalni stomatolog trebao bi se prema Vama ponašati pristojno i s puno ljubaznosti i razumijevanja. Osim samog stomatologa, i osoblje u klinici treba imati ljubazan stav prilikom rezervacije termina odnosno prilikom vašeg dolaska u ordinaciju ili kliniku.

Isto tako, ponekad može doći do nesuglasica između stomatologa i pacijenta, ali kvalitetan stomatolog nikada ne gubi živce, te bi usprkos svemu uvijek trebao ostati pristojan prema Vama.

4. Strpljivost

Bez obzira na količinu obaveza i pacijenata, stomatolozi nikad ne bi smjeli žuriti s postupcima liječenja. Profesionalni stomatolog pažljivo sluša vaše probleme i zatim Vam nudi moguće opcije. Trebao bi biti izuzetno strpljiv u ophođenju sa svim svojim pacijentima, a pogotovo s onim starije životne dobi te s djecom. 

Kvalitetan stomatolog strpljivo će i pažljivo saslušati sva vaša pitanja te Vam na njih odgovoriti. Osim toga, dobrog stomatologa prepoznat ćete tako što će Vam uvijek nastojati  olakšati ako primijeti da se osjećate nervozno ili tjeskobno prije zahvata.

5. Dobre komunikacijske vještine

Neki stomatolozi ne razgovaraju o tehničkim aspektima s pacijentima jer misle da ih oni nećete razumjeti. Međutim, situacija je često upravo suprotna, te prema tome možete prosuditi kvalitetu vašeg stomatologa. Kvalitetan stomatolog će s Vama raspravlja o problemu, dijagnozi i postupku liječenja. Također, stomatolog bi trebao biti u stanju objasniti Vam čak i najmanje tehničke aspekte na jednostavan način.

Sve navedeno, karakteristike su vrhunskih doktora dentalne medicine u DENTAL CENTRU OSTOJIĆ u Zagrebu. Ovaj jedinstveni dentalni centar karakterizira individualni pristup svakom pacijentu te najviši standardi struke. Još jedan od razloga zašto odabrati baš DENTAL CENTAR OSTOJIĆ je taj da na jednom mjestu možete pronaći sve grane stomatologije koje će Vam pomoći da ponovno vratite osmijeh na lice. Više o brojnim uslugama koje nude možete saznati na web stranici.

OCIJENI