OCIJENI

Savjeti za blistav i samopouzdan osmijeh

Objavljeno: 16.11.2022. 14:22

Blistav i samopouzdan osmijeh želja je mnogih ljudi. Na svu sreću, suvremene stomatološke metode omogućuju gotovo svakom pojedincu, bez obzira na problem koji ima, da vrati osmijeh na lice. U nastavku vam donosimo samo neke od najčešćih stomatoloških postupaka koji omogućuju blistav i samopouzdan osmijeh.

1. Kompozitni ispuni

Kompozitni ispuni se zbog svoje boje nazivaju bijelim plombama. To su ispuni koji se izrađuju od kompozitnih materijala, a estetski su superiorniji u odnosu na amalgamske ispune. Budući da je estetika prednjih zuba vrlo važna, postoje kompozitni ispuni u nekoliko nijansi, polunijansi i pigmenata.

Ova vrsta ispuna kemijski se veže za sub, što je ujedno i njegova glavna prednost u odnosu na amalgamske (crne) plombe. Svojstvo adhezije odnosno lijepljenja na površinu zuba omogućava povezivanje preostalih zubnih stijenki u cjelinu što ujedno sprječava lom zuba. Stoga ne čudi da kompozitni materijali imaju mnogo jaču snagu lijepljenja na zub od amalgama. Iz tog razloga zub nije potrebno pretjerano brusiti, a kaviteti (rupe) su manje tj. potrebno je ukloniti manje zdravog tkiva. 

2. Krunice i mostovi 

Zubne krunice su fiksni protetski nadomjestci koji imitiraju oblik, veličinu i boju prirodnog zuba. Zubna krunica zapravo prekriva cijeli vidljivi dio postojećeg zuba odnosno nadomješta prirodne zube. One omogućuju povratak izgubljene funkcije zuba, jačanje zuba ili poboljšanje estetike, a najčešće se koriste kada je trajno izgubljen dio krune zuba. 

Za razliku od krunica, zubni mostovi se primjenjuju kada je potrebno nadoknaditi jedan ili više izgubljenih zuba. Most se izrađuje tako da se izbruse dva susjedna zuba, a potom se međučlanom nadoknadi zub koji nedostaje. Zapravo, ovisno o broju zuba koji nedostaju, zubni most je spoj dvije ili više krunica.

3. Zubne proteze na implantatima

Ovaj oblik proteza pričvršćuje se na zubne implantate ugrađene u čeljust. Najčešće se ovakve proteze ugrađuju u čeljust na 2-4 implantata. Prednost proteza na implantatima je jednostavno čišćenje i održavanje higijene. Isto tako, ove proteze su izrazito čvrste i izdržljive, dakle ne mogu ispasti te vam neće smetati prilikom govora ili jedenja.

4. Bezmetalne proteze – THERMOPRESS

Suvremeni napredni sustava THERMOPRESS 400 u izradi dentalnih restauracija uključuje kvalitetne biokompatibilne materijale bez uporabe metala. Ove proteze temelje se na jednostavnom mehanizmu koji omogućuje brže, lakše i učinkovitije zahvate izrade zubnih nadomjestaka.

Također, ovakve bezmetalne proteze znatno umanjuju mogućnost alergijskih reakcija, te pružaju prirodniji i estetski privlačniji izgled od metalnih restauracija. Sigurna obrada u THERMOPRESS 400 tlačnom sistemu omogućuje proizvodnju gracilnih djelomičnih proteza s kvačicama. Materijal od kojeg su napravljene čini ove proteze neslomljivim i fleksibilnim.

5. Zubna keramika

Kada govorimo o zubnoj keramici, najčešće mislimo na zubne krunice ili zubne navlake. One se trajno postavljaju na prirodne zube koji su jako slabi, oštećeni ili estetski neprivlačni. Zubne krune izrađuju se od kvalitetnih i vrlo izdržljivih materijala, a najčešće vrste zubnih krunica su metal keramičke krunice, potpuno bezmetalne keramičke i cirkonske krunice.

Jedan od najnovijih materijala u dentalnoj estetici je e-max Press -  keramika koja maksimalno oponaša zubnu caklinu i daje prirodan izgled zubima, što je čini najboljim izborom kada je riječ o zubnim krunicama.

Suvremena dentalna medicina omogućuje različite usluge i rješenja za brojna stanja i probleme, stoga ne trebate previše brinuti. Ključno je prepustiti se u ruke stručnjaka poput onih u Privatnoj stomatološkoj ordinaciji Ljiljana Krznarić dr.dent. med. Ova stomatološka ordinacija primjenjuje sve suvremene metode i materijale koji vam garantiraju blistav i pouzdan osmijeh. Njihov individualni pristup, dobre komunikacijske vještine, dugogodišnje iskustvo u radu s pacijentima svih dobnih skupina te stručno znanje garancija su za vaš novi samopouzdan i blistav osmijeh.

Više informacija možete pronaći na web stranici. 


OCIJENI