OCIJENI

Koja je tajna Microneedlinga i zašto vam je potreban

Objavljeno: 30.1.2023. 12:47

Microneedling, odnosno terapija indukcije kolagena mikroiglicama, sve je traženiji estetski postupak. Ovaj tretman pomlađuje i obnavlja kožu, a uz to je minimalno invazivan. Više o Microneedlingu pročitajte u nastavku.

Kako funkcionira Microneedling?

Microneedling je postupak koji potiče regeneraciju kože i proizvodnju novog kolagena. Mikro iglice proizvode mikro ubode u koži i tako potiču proces cijeljenja kože i oslobađanje brojnih faktora rasta. Kao posljedica toga, nastaju nova kolagenska i elastinska vlakna te nove kapilare. Tijekom postupka, u kožu se apliciraju antioksidansi, nutrijenti, hijaluronska kiselina ili krvna plazma bogata faktorima rasta. Prednost Microneedlinga u odnosu na ostale tretmane kože je to što ne djeluje na principu skidanja sloja kože, pa su rizici od neželjenih posljedica minimalni.

Što se postiže Microneedlingom?

Microneedlingom dobiva se pomlađena, sjajna i glatka koža. Na tretiranom području postupno dolazi do značajnog poboljšanja izgleda kože, a najčešće se tretiraju lice i dekolte. Neki od benefita Microneedlinga su:

  • Bolje upijanje proizvoda za njegu kože

  • Pomlađivanje i regeneracija kože oštećene suncem i starenjem

  • Uklanjanje blažih oblika akni, ožiljaka od akni i drugih ožiljaka

  • Uklanjanje plitkih bora

  • Rješavanje hiperpigmentacije i hipopigmentacije

  • Postizanje veće elastičnosti kože

Koliko traje učinak Microneedlinga?

Za postizanje maksimalnog učinka, najčešće je potrebno učiniti nekoliko tretmana. Preporučuje se provesti terapijski program koji se sastoji od tri tretmana, s razmakom od dva mjeseca i zatim nastaviti s terapijom održavanja dva puta godišnje. Za još bolji rezultat, tretman Microneedlinga moguće je kombinirati s aplikacijom antioksidansa, nutrijenata, faktora rasta, krvne plazme te hijaluronske kiseline. Svi ovi sastojci doprinose hidrataciji, volumenu i obnovi kože.

Što nakon tretmana?

S obzirom na minimalnu invazivnost tretmana, nus-pojava gotovo nema. Moguće je da ćete osjećati blagu iritaciju neposredno nakon tretmana, kao i blago crvenilo koje bi se trebalo povući kroz nekoliko dana. Savjetuje se da tijekom prvih tjedan dana izbjegavate pretjeranu izloženost suncu, grubljim preparatima za čišćenje lica te da izbjegavate šminku i znojenje. Nakon tretmana, koža se obnavlja relativno brzo, pa ćete rezultate vidjeti već nakon nekoliko tjedana.

Detaljnije informacije o tretmanu, oporavku i postizanju željenih rezultata možete saznati na pregledu u Poliklinici Hilarus. Poliklinika posluje već 20 godina, a posvetili su se pružanju zdravstvenih i estetskih usluga ženama. Microneedling je jedan od njihovih najtraženijih tretmana estetske dermatologije, a kako biste iskušali sve njegove benefite, naručite se na pregled još danas!


OCIJENI