OCIJENI

Kako vam estetska dermatologija može promijeniti život?

Objavljeno: 30.1.2023. 12:47

Starenjem koža gubi svoju vlagu i elastičnost, pojavljuju se prve bore, koža postaje tanja i pojavljuju se promjene u boji kože. Budući da je mladolik izgled oduvijek bio ideal ljepote, mnogi se odlučuju podvrgnuti estetskim tretmanima kako bi ga povratili. Danas postoji mnoštvo tretmana estetske dermatologije koji vam u tome mogu pomoći. Što se sve može postići tim tretmanima, saznajte u nastavku.

Što je estetska dermatologija?

Estetska dermatologija fokusirana je na očuvanje i obnovu zdravlja kože. Za razliku od opće dermatologije, estetska se dermatologija ne usmjerava na liječenje kožnih bolesti, već na poboljšanje izgleda kože. Tretmanima estetske dermatologije najčešće se tretiraju lice, vrat i dekolte, a važno je napomenuti da su postupci neinvazivni, što ih čini izvrsnom alternativom plastičnoj kirurgiji.

Što se sve može postići tretmanima estetske dermatologije?

  1. Pomlađivanje kože

Ubrzanom starenju kože doprinose brojni faktori poput izloženosti suncu, pušenja, zagađenja zraka i loše prehrane. Na neke od tih faktora možemo utjecati, no protiv ostalih se teško boriti. Prirodan proces starenja najprije će biti uočljiv upravo na licu koje je izloženo vanjskim uvjetima. Uz pomoć estetske dermatologije, koža se može vidljivo pomladiti, i to najčešće koristeći sastojke poput kolagena, hijaluronske kiseline i vitamina C, koji su ujedno i prirodni sastojci našeg organizma.

  1. Uklanjanje bora

Prvi znakovi starenja kože mogu se pojaviti već s 25 godina. Budući da koža od tada proizvodi sve manje kolagena i elastina, pojavljuju se prve bore. Najčešće su to sitne bore oko očiju, poznate i kao bore smijalice. Zatim bore na čelu i bore koje se pružaju od nosa do usta. S vremenom se bore produbljuju i postaju uočljivije. Tretmani estetske dermatologije odlično su rješenje za uklanjanje bora, a s njima je poželjno započeti već s nastankom prvih bora.

  1. Dubinska hidratacija kože

Tretmani estetske dermatologije nahranit će vašu kožu korisnim sastojcima poput kolagena i hijaluronske kiseline koji dubinski hidratiziraju kožu. Hidratizirana koža djeluje svježije i sjajnije pa samim time pruža mladolik izgled. Osim toga, pilinzima se uklanja površinski mrtvi sloj kože što omogućava bolje upijanje hidratantnih krema i drugih preparata.

  1. Uklanjanje proširenih kapilara

Tamne proširene kapilare vidljive su kroz kožu lica, a najčešće se nalaze na obrazima, nosu i ispod očiju. Osobe sa svijetlom i tankom kožom sklonije su pojavi proširenih kapilara. Budući da s godinama koža gubi elastičnost, kapilare se ne mogu vratiti u prvobitno stanje i zato ostaju vidljive na licu. Laserskim tretmanom ove se kapilare uspješno uklanjaju, kako bi ten izgledao mlađe i ujednačenije.

  1. Terapija protiv opadanja kose

S godinama kosa slabi, prorjeđuje se i pojačano ispada. Tretmanima estetske dermatologije ovaj se proces može značajno usporiti, pa čak i potaknuti rast mlade kose. U tu svrhu primjenjuju se lokalna terapija te aplikacija vlastite krvne plazme bogate faktorima rasta kose.

Ako i vi želite pomlađenu, blistavu i zdravu kožu, kontaktirajte Polikliniku Hilarus. Mogu vam ponuditi širok izbor tretmana estetske dermatologije, tako da ćete sigurno pronaći rješenje za svoj problem. Estetski tretmani mogu vam pomoći da se ponovno osjećate lijepo i samopouzdano u svojoj koži. Kako biste se naručili na pregled, ispunite obrazac ili ih kontaktirajte putem maila ili broja telefona.


OCIJENI