OCIJENI

Trebate implantate? Otkrivamo zašto koristiti copaSKY Bredent implantate

Objavljeno: 15.12.2020. 9:06

Postoje razne indikacije gdje su se proizvođači implantata morali prilagoditi situaciji koju svakodnevno nalazimo u radu s implantatima. Najvažnija stvar pri svakom poslu tako i prilikom ugradnje implantata je što više pojednostaviti samu ugradnju i pri tome imati mnoštvo mogućnosti za rješavanje izazova koji se nameću u kirurškim zahvatima ugradnje implantata.

CopaSKY je takav implantat.

Sam naziv “Copa” dolazi iz kombinacije oblika ulaznog profila nadogradnje implantata u sam implantat tako da “co” dolazi od riječi “conical” (konično) dok “pa” dolazi od riječi “parallel” pri čemu paralelni ili dublji dio u unutarnjoj konstrukciji implantata služi za samu stabilnost implantata, a konični ili ulazni dio nadogradnje implantata omogućuje lakšu manipulaciju prilikom stavljanja nadogradnje u implantat.
 

 
Prvi copaSKY implantati napravljeni su u u kratkoj varijanti od 5,2 mm s različitim širinama od 4-7 mm koji su služili za ugradnju na mjestima gdje nije bilo dovoljne količine kosti u visinu u gornjoj čeljusti, ili u dubinu u donjoj čeljusti. Ti nedostaci najćešće se događaju u obje čeljusti u području molara ili kutnjaka jer u gornjoj čeljusti nalazimo maksilarni sinus, dok u donjoj čeljusti imamo živac koji prolazi kroz kost skoro cijelom dužinom i prenosi osjete iz čitavog područja donje čeljusti, te se isti ne smije oštetiti. Da bi se izbjegli dodatni kirurški zahvati nadogradnji koštane supstance u donjoj čeljusti i podizanja sinusa u gornjoj čeljusti, Bredent je napravio implantat dužine koji osigarava dovoljnu stabilnost da ga stomatolozi koriste najčešće u kombinacji s više implantata, a u nekim slučajevima i kao pojedinačni implantat.
 
           
 
U Centru dentalne estetike Starčević najčešće se CopaSKY implantat koristi u rekonstrukcijama čitavih čeljusti prilikom ugrađivanja 6 implantata na kojima se radi fiksna protetska struktura koja pacijentu omogućava zamjenu za eventualnu totalnu protezu i samim time veću kvalitetu života.

Nakon uspješnih implamentacija copaSKY kratkih implantata, isti princip primjenjuje se i na implantatima većih dimenzija koje se redovito koriste u kirurškim zahvatima čime se pojednostavio rad. Treba naglasiti da svi promjeri implantata imaju isti izlazni profil tako da u svim slučajevima imamo istu konekciju između implantata i njegove nadogradnje. Isto tako, uža nadogradnja na implantatu zadržala je isti stabilitet, ali je u protetskom dijelu osigurala više prostora za čvršće konstrukcije i ljepša estetska rješenja. Stoga se obratite Centru dentalne estetike Starčević, kako biste imali savršen osmijeh s CopaSKY Bredent implantatima, jer su jednostavnost i kvaliteta, zajedno s njemačkom preciznošću, dobitna kombinacija za kvalitetan kirurško-protetski rad i savršen osmijeh.

OCIJENI