OCIJENI

Razumijevanje veze između oralnog zdravlja i općeg zdravlja

Objavljeno: 19.10.2023. 15:31

Oralno zdravlje nije važno samo za blistav osmijeh i svjež dah, već ima izravne implikacije na opće zdravstveno stanje osobe. Naša usta su poput prozora u opće zdravstveno stanje tijela, često reflektirajući znakove bolesti prije nego što postanu očigledni drugdje.

Kako loše oralno zdravlje može utjecati na opće zdravlje?

1. Kardiovaskularne bolesti

Postoji veza između upale desni i kardiovaskularnih bolesti. Bakterije koje izazivaju upalu desni mogu dospjeti u krvotok, doprinoseći stvaranju plaka u arterijama i uzrokujući upalu.

2. Dijabetes

Osobe s dijabetesom su podložnije oboljenjima desni. Istovremeno, ozbiljna oboljenja desni mogu otežati kontrolu razine šećera u krvi, što dalje komplicira dijabetes.

3. Komplikacije u trudnoći

Loše oralno zdravlje može povećati rizik od prijevremenog porođaja i niske porođajne težine djeteta.

4. Respiratorne infekcije

Bakterije u ustima mogu biti doći udisanjem do pluća i pridonijeti infekcijama poput upale pluća.

Važnost preventivnih stomatoloških pregleda

S obzirom na izravne implikacije oralnog zdravlja na opće zdravstveno stanje, važno je redovito posjećivati stomatologa. Preventivni pregledi omogućuju rano otkrivanje problema, što olakšava i često ubrzava liječenja.

Ako brinete o svom oralnom zdravlju, brinete i o općem zdravstvenom stanju. Odabir pravog stomatološkog tima je ključan. Primus Dental pruža besplatan pregled i očitavanje rendgenske snimke te osigurava vrhunsku kvalitetu materijala, opreme i postupaka. Također, pacijenti mogu iskoristiti sve stomatološke usluge iz zubnog laboratorija. Najvažnije, Primus Dental uvijek uzima u obzir želje pacijenata ako su u skladu s pravilima struke. Odaberite najbolje za svoj osmijeh i opće zdravlje. Odaberite Primus Dental!


OCIJENI