OCIJENI

Evo zašto morate redovito pregledavati svoje zube

Objavljeno: 23.11.2021. 14:39

Kada razmišljate o stomatološkom pregledu, što vam prolazi kroz glavu? najčešće nevoljkost odlaska na pregled, nelagoda, možda čak i strah. To zaista ne mora biti tako. Posebice kada osvijestite da je preventivni redovni pregled zuba put prema oralnom, ali i općem zdravlju čovjeka. U nastavku pročitajte zašto je važno redovito odlaziti na preglede te zašto biste uskoro trebali zakazati svoj termin!

Zdravlje

Redovitim pregledima možete ustanoviti zdravlje vaše oralne šupljine. Kada govorimo o zdravlju oralne šupljine, ne govorimo samo o zdravlju zubi – ona podrazumijeva zdravlje desni i provjeru bilo kojih drugih abnormalnosti. Nemojte zaboraviti da je vaš zubar ipak zdravstveni djelatnik koji ima znanje o mnogim drugim medicinskim granama koji su povezani sa zdravljem vaših zubi. Redovitim pregledima omogućavate prevenciju problema ili se još nalazite u fazi kada je šteta na vašim zubima reverzibilna čime dugotrajno poboljšavate vlastito zdravlje. 

Kvalitetni savjeti za održavanje vaše oralne šupljine

Vaš zubar može vam udijeliti jako puno dobrih savjeta o održavanju vaših zubi. Možete provjeriti četkate li dobro, imate li naslage plaka ili morate li paziti na osjetljive desni. Imate sumnje oko toga je li bolja električna četkica ili obična? Što znači da zubna pasta ima puno fluora i je li to dobro? Odgovore možete pronaći po razno raznim forumima ili društvenim mrežama, ali zasigurno ćete najbolji savjet dobiti od one osobe koja zaista vidi i zna sve o vašoj oralnoj šupljini. 

Smanjenje straha i neugodnosti

Redovitim odlaskom vašem zubaru i pregledavanjem vaših zubi učestalije, rješavate se straha. Većina rutinskih polugodišnjih i godišnjih pregleda bezbolni su, a samim time i preventativni, što znači da se nećete morati izlagati bolnim pregledima na koje odlazite kada je već prekasno za prevenciju oralnog problema. 

Prednosti redovitih pregleda zaista ima mnogo i dugoročno doprinose kvaliteti vašeg života.


Ukoliko redovito odlazite zubaru smanjujete stres i brigu oko toga je li sve u redu jer znate da zaista jest. Jedino što morate je izabrati kvalitetnu zubarsku ordinaciju koja će vam ponuditi isključivo profesionalni i kvalitetni tretman. Zagrebačka PRIVATNA ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE ČEOVIĆ nudi profesionalni i individualizirani pristup svakom pacijentu. Uz usluge klasičnog zubara kao što su rješavanje karijesa ili provjera zdravlja vaših zubi, nude usluge ortodoncije, protetike ili tretmane izbjeljivanja zubi, da navedemo samo neke od njih. PRIVATNA ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE ČEOVIĆ može se pohvaliti suvremenim tehnikama i materijalima za najbolju njegu koju možete dobiti. Nemojte zaboraviti na vaše zube, važni su vam za zdravlje i za osmijeh. 


Fotografije su preuzete iz besplatne baze iStock. 

OCIJENI