OCIJENI

Čemu služe ljuskice u stomatologiji

Objavljeno: 8.7.2020. 9:13

Ljuskice za zube su danas jedne od najtraženijih stomatoloških usluga. Jednostavnost ugradnje, ali i trajnost ovog rješenja čine ih popularnim načinom za dobivanje željenog efekta i hollywoodskog osmijeha. Keramičke ljuskice funkcioniraju tako da se trajno postavljaju na zub, čime omogućuju kompletnu transformaciju osmijeha. 

Dakle, ako imate tamne i diskolorirane zube, razmake među zubima ili zube različite duljine, ovo bi moglo biti rješenje za vas. Radi se o tankim i prozirnim ljuskicama kojima se može mijenjati oblik i boja prirodnih zuba. Ovo je kvalitetno i brzo rješenje za sanaciju nepravilnosti i podizanje samopouzdanja.

U nastavku navodimo još nekoliko prednosti stavljanja ljuskica:

  • Prirodan izgled zuba – porculan ostavlja isti efekt kao prirodna caklina zuba
  • Keramičke ljuskice su glatke i ne mijenjaju boju kroz godine
  • Zahvat je bezbolan, ne ugrožava zubno meso i ne izaziva upale ili bolove tijekom oporavka
  • Proces uključuje minimalno brušenje zuba, odnosno manje reduciraju zub nego što je to slučaj kod ostalih nadogradnji u stomatologiji
  • Trajnost ljuskica može dovesti i do 10 godina bez dodatnih popravak boje i oblika.

Kako izgleda proces stavljanja ljuskica?
  • Brušenje zubi
  • Uzimanje otiska zubi i određivanje boje zubi
  • Otisak odlazi u laboratorij kako bi se izradile originalne ljuskice
  • Za to vrijeme pacijent nosi privremene ljuskice
  • Drugi posjet uključuje postavljanje ljuskica
Dakle, cijeli zahvat uključuje najčešće samo dva posjeta zubaru. Ono što je važno naglasiti jest da se pri izradi ljuskica koristi nekoliko boja porculana kako bi konačan izgled ljuskica bio što prirodniji.

Pitate se mogu li ljuskice biti trajno rješenje?

Mnogobrojni primjeri pokazuju da ljuskice zaista mogu biti dovoljno trajno rješenje te time opravdati cijenu samog zahvata. Štite zub i ne troše se, a promjena boje ne dolazi još dugo nakon zahvata. Ono što je bitno naglasiti jest da se o ljuskicama treba brinuti kao i o prirodnim zubima, što uključuje redovito pranje zubi i brigu o oralnoj higijeni. To je važno za dugotrajnost i uspješnost samog zahvata. Također, redovno godišnje posjećivanje stomatologa je važan dio brige o zdravlju zubi.
Za sve nedoumice i pitanja možete se posavjetovati sa stručnjacima iz privatne specijalističke ordinacije dentalne medicine Čeović & Čeović. Možete ih pronaći na zagrebačkoj adresi u Ulici Ivane Brlić Mažuranić 20 i osigurati si kvalitetan i blistav osmijeh.

OCIJENI