OCIJENI

Dental Mimica

Ivane Brlić Mažuranić 2c, 10 000, Zagreb

Dentalni centar koji uvažava tebe i tvoje želje. Pruži si iskustvo koje izmami osmijeh.

Briga za oralno zdravlje u trudnoći

Objavljeno: 9.8.2022. 9:08

Trudnoća je posebno vrijeme kada treba posvetiti mnogo brige sebi i vlastitom zdravlju. Jedan od aspekata za koje se treba pobrinuti jest oralno zdravlje. Vaše tijelo prolazi kroz mnoge promjene, a moguće je da će neke od promjena biti i u segmentu oralnog zdravlja. Na koji način se treba brinuti o oralnom zdravlju u trudnoći?

Bolje spriječiti nego liječiti!

U svakom dijelu našeg zdravstvenog stanja vrijedi da je bolje spriječiti neku bolest nego je liječiti. Pravilno pranje zubi barem dva puta dnevno i korištenje zubnog konca poboljšat će vaše šanse da sačuvate vlastito oralno zdravlje. Ubacite li u to i redoviti odlazak zubaru, vaši će zubi biti u boljem stanju nego ikad. Uvijek je važno brinuti se za svoju usnu šupljinu, a posebno je to važno u vrijeme trudnoće. 

Posebna briga za desni

Promjene u vašem tijelu koje su posljedica trudnoće su uvelike uvjetovane hormonalnim promjenama koje se događaju. Promjene u hormonima utječu na preosjetljivost zubnih desni, kao i na povećani rizik od krvarenja desni. Posljedice koje to ima dugoročno na vaše oralno zdravlje (kao što su pojava parodontitisa ili gingivitisa) mogu ozbiljno narušiti vaše sveukupno zdravlje. Uočite li znakove problema s desnima, potražite pomoć vašeg stomatologa. On će vam pomoći smanjiti rizik od daljnjeg razvoja bolesti desni. 

Promjene u prehrani

Uz održavanje higijene usne šupljine, odlaske stomatologu i pridavanja posebne pažnje desnima, uvođenje posebne dijete može biti korisno za zdravlje. Pridržavanjem zdrave prehrane koja uključuje mnogo voća i povrća, osim što činite dobro vašoj bebi, činite dobro i vašim zubima. Smanjenje količine rafiniranog šećera i uvođenje zdrave dijete, pomoći će vam da održite zdravlje vaših zubi. 

Kod stomatologa

Podijelite s vašim stomatologom lijepe vijesti o trudnoći. Osim što ćete vjerojatno dobiti čestitke, vaš stomatolog moći će prilagoditi liječenje vašem stanju, ako za to ima potrebe. Osim redovitih pregleda, u slučaju bilo kakvih problema, slobodno se obratite vašem zubaru i riješite problem koji imate.

Da su ugodna atmosfera i pacijenti na prvom mjestu, pobrinuo se DENTALNI CENTAR MIMICA. Njihov tim se neprestano educira na stomatološkim i medicinskim kongresima, seminarima i radionicama kako bi svojim pacijentima pružili samo najbolja i najinovativnija rješenja njihovih stomatoloških problema. DENTALNI CENTAR MIMICA pruža individualni pristup svakom pacijentu koji izlaze zadovoljni iz ordinacija i preporučuju DENTALNI CENTAR MIMICA svojim prijateljima i poznanicima. Stručan i dobro obrazovan tim, s puno iskustva učinit će vaše iskustvo kod zubara opuštenim iskustvom, u trudnoći i nakon nje. 


OCIJENI