OCIJENI

Dental Mimica

Ivane Brlić Mažuranić 2c, 10 000, Zagreb

Brižna njega za bezbrižan osmijeh... i tako od 1998. godine.

Bezbolno i nevidljivo ravnanje zuba - upoznajemo vas s Invisalignom

Objavljeno: 19.1.2023. 13:16

Invisalign prozirni aparatići za zube revolucionarizirali su ortodonciju. Sve više pacijenata, pogotovo odraslih, odlučuje se na ortodontsku terapiju Invisalignom. Ako vas zanima koje su prednosti Invisaligna, kako izgleda terapija te jeste li pravi kandidat za ovaj aparatić, nastavite čitati!

Što je Invisalign?

Invisalign je originalna tehnika sustava alignera, odnosno prozirnih aparatića. Radi se o prozirnim udlagama koje pacijent može samostalno vaditi i stavljati u usta. Udlage su napravljene od patentiranog SmartTreck materijala koji pacijentima osigurava potpunu udobnost.

Koje su prednosti Invisaligna?

Invisalign donosi mnoge prednosti u odnosu na klasične fiksne aparatiće:

 1. Udlage su prozirne i samim tim nevidljive

 2. Terapija je kraća, a pregledi kod ortodonta su rjeđi

 3. Aparatić je ugodan za nošenje

 4. Lakše održavanje oralne higijene jer se aparatić vadi iz usta

 5. Može se neometano jesti jer se udlage vade prilikom jela

 6. Ishodi terapije su predvidljiviji jer se kreira digitalni prikaz očekivanih rezultata

Tijek terapije

 1. Savjetovanje i uzimanje digitalnog otiska

Tijekom prvog pregleda pacijenta se informira o svim koracima terapije. Zatim se uzima digitalni otisak na temelju kojeg se izrađuje 3D simulacija zuba. Ovo omogućava pacijentu da vidi kako će njegov novi osmijeh izgledati nakon završetka terapije. Taj postupak ortodontu olakšava planiranje terapije, a pacijentu daje dodatnu motivaciju da ustraje u pravilnom nošenju aparatića.

 1. Plan terapije

Nakon izrade digitalnog prikaza budućeg osmijeha, planira se konačan izgled i položaj zuba. Na temelju tog plana izrađuju se aligneri po mjeri.

 1. Nošenje alignera

Kako bi terapija bila uspješna, Invisalign je potrebno nositi 20-22 sata dnevno. Kontrolni pregledi obavljaju se svakih 6-8 tjedana i na pregledima pacijent dobiva nove folije. Važno je pridržavati se uputa ortodonta i ne preskakati kontrolne preglede. U protivnom, rezultat neće biti onakav kakav priželjkujete, a sama terapija će se produžiti. Trajanje terapije individualno je za svakog pacijenta, no u nekim slučajevima možete dobiti ravne zube već nakon 6 mjeseci.

 1. Retencija

Nakon što ste završili terapiju Invisalignom, potrebno je nositi retainer. Retencija sprječava zube da se vrate u prvotan položaj i zato je važno pridržavati se uputa liječnika u vezi nošenja retainera.

Vrste Invisaligna

Invisalign je pogodan za djecu, adolescente i odrasle te se njime mogu ispraviti sve vrste zubnih anomalija. Razlikujemo 3 vrste Invisaligna:

 1. Invisalign first

Namijenjen je djeci i koristi se u terapiji laganih do težih zbijenosti. Ključni cilj je smanjiti probleme koji se mogu pojaviti u budućnosti.

 1. Invisalign full

Njime se mogu liječiti teže anomalije i sastoji se od većeg seta udlaga.

 1. Invisalign light

Namijenjen je liječenju lakših anomalija, a sastoji se od 14 udlaga po čeljusti.

Ako i vi želite savršeno ravne i pravilne zube, posjetite Dental Mimica i dodatno se informirajte o terapiji Invisalignom. Iskusan stručni tim, moderne tehnologije i individualan pristup svakom pacijentu, ono su što ih čini najboljim izborom. Na besplatan prvi pregled možete se naručiti telefonski, e-mailom ili putem online obrasca.

OCIJENI