OCIJENI

Dental Mimica

Ivane Brlić Mažuranić 2c, 10 000, Zagreb

Brižna njega za bezbrižan osmijeh... i tako od 1998. godine.

5 savjeta za sigurno korištenje dermalnih filera

Objavljeno: 19.1.2023. 13:16

Dermalni fileri vrlo su tražen nekirurški tretman za pomlađivanje kože i izglađivanje bora. Tretman je vrlo kratak, bezbolan i daje trenutne rezultate. Postupak vraća simetričnost, svježinu i volumen koži te tako briše godine s vašeg lica. Mnogima sve ovo zvuči predobro da bi bilo istinito pa se pitaju jesu li dermalni fileri doista sigurni. Mi vam donosimo 5 savjeta za njihovo sigurno korištenje.

  1. Tretman obavite kod licenciranog stručnjaka

Prvi korak je pronaći stručnjaka koji će obaviti postupak na siguran i profesionalan način. Najbolje je pronaći liječnika koji ima iskustva u radu s dermalnim filerima i, ako je moguće, saznati iskustva prijašnjih pacijenata. Ako vam stručnjak na prvom pregledu ulijeva povjerenje, istražili ste i znate da ima iskustva s ovim tretmanima te ste pročitali pozitivne recenzije na njegov rad, to su sve znakovi koji ukazuju da se u njegove ruke možete mirno prepustiti.

  1. Raspitajte se o sastavu proizvoda

Budući da su dermalni fileri nešto što se spremate unijeti u vaše tijelo, poželjno je da im znate sastav. Različite poliklinike mogu koristiti filere različitih proizvođača. Radi se o sredstvima na bazi hijaluronske kiseline koja je prirodan sastojak naše kože. Kako starimo, njezina se količina smanjuje pa koža postaje suha i naborana. Njezinim ubrizgavanjem u obliku dermalnih filera, cilj je koži vratiti volumen i mladenački izgled. U Dental Mimica koristi se hijaluronska kiselina Restylane, koja se s vremenom reapsorbira u organizmu i nestaje, ne ostavljajući trajne posljedice. Ako pacijent želi, hijaluron je moguće ponovno aplicirati.

  1. Raspitajte se o rizicima i nus-pojavama

Prve konzultacije odlična su prilika da pitate baš sve što vas zanima, a to uključuje i informiranje o rizicima i nuspojavama. Dobra vijest je da kod dermalnih filera postoji minimalan rizik od komplikacija. Najčešće nuspojave su blago crvenilo, osjetljivost i otečenost tretiranog područja, koje se nestaju ubrzo nakon tretmana.

  1. Budite iskreni tijekom prvog pregleda

Tijekom prvog pregleda liječniku napomenite sve što vas brine, kako bi se mogao na vrijeme pripremiti i pružiti vam sve potrebne informacije. Liječnika je važno upozoriti uzimate li određene lijekove, patite li od alergija, kožnih bolesti i jeste li skloni krvarenju i pojavi masnica tijekom sličnih postupaka. Sve ove informacije omogućit će stručnjaku kvalitetnu pripremu i sigurno izvođenje tretmana.

  1. Slijedite savjete o brizi nakon tretmana

Oporavak nakon tretmana je individualan i ovisi o broju tretiranih područja, vrsti dermalnih filera te o vašem općem zdravlju. Većina pacijenata vraća se svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana i ne moraju se pridržavati posebnih uputa tijekom oporavka. Ipak, stručnjaci ponekad savjetuju suzdržavanje od težih fizičkih aktivnosti dan ili dva nakon tretmana. U slučaju da vaše zdravstveno stanje to iziskuje, liječnik će vam dati još uputa kojih se važno pridržavati tijekom oporavka.

Ako želite izbrisati godine sa svog lica na potpuno siguran i bezbolan način, posjetite Dental Mimica. Tretman se provodi pod budnim okom iskusnog liječnika, a stručni tim rado će odgovoriti na sva vaša pitanja!

OCIJENI