Vodič za organizaciju vašeg vjenčanja

Objavljeno: 27.4.2018. 13:03

Barem jednom u životu svaka žena sanja o odlasku pred oltar sa osobom svog života. Brak je kruna ljubavi, a tu krunu onda treba i dostojanstveno proslaviti. Nakon što Vas je dragi zaprosio, počinje organizacija Vašeg posebnog dana u životu, vjenčanja.

Udajem se! Prvi i vrlo važan savjet, popij kavu na miru, kupi rokovnik i počni s planovima. Ako si osoba koja ne voli organizirati svakako pod ruku uzmi kumu, mamu ili neki drugu blisku osobu. Odabir je na tebi.Kako organizirati vjenčanje?

Organizacija samog vjenčanja uvelike ovisi i o vremenu kojeg imate na raspologanju. Za početak potrebno je rezervirati salu odnosno prostor za proslavu vjenčanja. Ponuda sala je zaista velika, ali treba imati na umu kako je većina njih zauzeta i po godinu dana unaprijed. Ako imate rodbinu iz drugih gradova ili država svakako se prilikom odabira sale raspitajte nude li smještaj za uzvanike.

Nakon što ste odabrali datum kada ćete reći sudbonosno da potrebno je odabrati haljinu tj. vjenčanicu. Zapamtite da vjenčanicu nosite jedan dan u životu i da se u njoj morate osjećati i više nego ugodno. Povedite sa sobom iskrenu blisku osobu kojoj neće biti problem reći Vam da neki model ne pristaje Vašoj figuri. Iskrenost je ovdje vrlo važna jer želite zasjati na vjenčanju, a ne patiti se zbog neudobne vjenčanice. Uz vjenčanicu potrebno je izabrati i frizerku koja će Vam napraviti nezaboravnu frizuru. Preporuka je svakako probna frizura kako se ne bi iznenadili na sam dan vjenčanja. Uz frizerku potreban Vam je i kozmetički salon u kojem ćete moći prije izricanja sudbonosnog da urediti nokte i uživati u drugim tretmanima. Kumu pod ruku i uživajte.

Glazba/bend. Bez dobre muzike niti jedna zabava neće biti dobra pa tako ni vjenčanje. Nemojte zaboraviti poslušati bend prije nego ga rezervirate. Dogovorite se da ih poslušate uživo jer ako bend ne zna napraviti dobar štimung u problemu ste.

Organizatori vjenčanja. Postoji mogućnost i da unajmite organizatora vjenčanja koji će za Vas napraviti sve što trebate, a vi ćete bez problema uživati u slobodnom vremenu.

Zaboravite na stresPrsteni, žuto zlato, bijelo ili neki drugi materijal? Dogovorite se s budućim suprugom jer muškarci su ti koji u većini slučajeva prije ulaska u brak ne nose nikakve ukrasne prstene. Uputite se u zlatarne i isprobajte sve mogućnosti. Neka ovaj odabir bude test Vašeg kompromisa koji će Vam biti najbolji prijatelj u braku.

Odijelo. Muškarac je taj koji bira svoje odijelo, ali svakako mu možete pomoći u odabiru. Kravata ili mašna? Nema pravila, sve ovisi kome što bolje stoji.

Cvijeće. Oduvijek je poznato kako cvijeće ispunjava prostor toplinom i daje mu posebnu notu sreće i zadovoljstva. Odaberite cvijeće koje volite i cvjećarki ispričajte svoje ideje koje će ona vrlo lako provesti u djela. Ovdje je vrlo važan datum vjenčanja jer ovisno o tome nisu dostupna sva cvijeća. Npr, u 5.mj ćete pronaći skoro sve, dok po zimi morate biti pažljivi.

Na kraju, neka vam organizacija vjenčanja bude slatka muka. Zaboravite na stres i uživajte u svakom trenutku. Ako se i u jednom trenutku osjećate izgubljeni popričajte sa budućim suprugom i zajedničkim snagama riješite to jer organizacija vjencanja je tek predkorak prije ulaska u bračnu luku u kojoj ćete nadamo se ploviti do kraja života. Kako bi Vam olaķšali plovidbu donosimo pregled mjesta koje ne smijete zaobići želite li imati savršeno vjenčanje: