Kako izaći bez straha na cestu? Odaberite autoškolu po Vašoj mjeri

Objavljeno: 15.5.2018. 9:58

Ulaskom u svijet odraslih mnogi tinejdžeri žele upisati autoškolu. Bilo da Vam je za novi posao uvjet položena B kategorija ili Vam jednostavno treba za brže ispunjavanje privatnih obaveza, odabir autoškole nije jednostavan zadatak.Polazak u autoškolu mnogima je i prvi susret sa upravljačem automobila. Prilikom upisa u određenu autoškolu susrećemo sa različitim pitanjima. Kako odabrati autoškolu? Kako pronaći kvalitetne instruktore? Koja je cijena? Autoškola je ulaganje za cijeli život i svi koji se odluče za vozački ispit žele izaći spremni i sigurni u svoju vožnju na cestu.

Kako biste se puni samopouzdanja i sigurni u sebe odveli od točke A do točke B, donosimo Vam nekoliko činjenica na koje trebate obratiti pozornost prilikom odabira autoškole:

        1. Blizina mjesta stanovanja ili radnog mjesta-Mislite što bliže to bolje? Baš i ne ako je u pitanju autoškola. Vožnja po poznatom kvartu vam neće biti puno od pomoći kada se samostalno uputite u prometni kaos nepoznatih gradskih ulica. Mnogo je pametnije izabrati one autoškole koje svoje vozače vode u sve dijelove grada, a ne zaobilaze noćnu vožnju kao ni odlazak na autocestu.

        2.Predavanja i instruktori vožnje-kada se informirate o budućoj autoškoli, obratite pažnju jesu li predavanja kvalitetna, a instruktori  susretljivi  i objašnjavaju li gradivo razumljivo. Za svakog novog vozača bitno je samostalno kretanje i sudjelovanje u prometu, a ono se gradi na temelju povezivanja naučene teorije i prakse kroz sate s instruktorom.

      3.Cijena- Ovo je većini prvi kriterij. Pogotovo ako autoškolu plaćate teško zarađenim novcem nekog sezonskog posla ili ako vam istu plaćaju roditelji. Nemojte zaboraviti uračunati i dodatne troškove poput liječničkog pregleda, ispita prve pomoći, teorijskog ispita i ispita vožnje (vodite računa i o tome da se svaki pad na ispitu dodatno naplaćuje). Većina autoškola danas ima dosta slične cijene pa ako samo obratite pažnju na kvalitetu predavanja i instruktora, vjerojatno ćete samim ti dobrim odabirom uštedjeti - jer kvalitetnije obrazovanje znači i brže položen ispit!

      4.Automobili s dodatnom opremom: Nije svima put do vozačke dozvole lagan. Neki se groze prvog susreta s automobilom. To nikako ne vrijedi skrivati jer danas će mnoge autoškole, onima koji imaju strah od upravljanja automobilom, izići u susret. Autoškole prate trendove i lako je naći onu koja ima automobile opremljene senzorima za parkiranje, kao i GPS uređaje pomoću kojih se može pratiti praktična nastava vožnje.Kako bi Vam olakšali odabir kvalitetne autoškole za Vas smo izdvojili nekoliko s kojima zasigurno nećete pogriješiti: