Jedi gdje vrijedi - uštedi vrijeme i pronađi savršeno gastronomsko iskustvo u par koraka

Objavljeno: 24.9.2018. 10:47

Gdje pojesti ukusnu večeru, a prihvatljivijih cijena za hrvatski budžet vječita je dilema. Zar zaista ne postoje mjesta gdje možete uživati u ribljim ili mesnim specijalitetima, prihvatljivim za hrvatski budžet?
Naravno, specijaliteti se plaćaju više jer je i sama cijena nabave takvih proizvoda zaista skupa. Uz kvalitetu hrane važno je i samo ugostiteljstvo tj. usluga konobara koji Vas poslužuju. Miris fine hrane, ljubazni konobari i ugodna atmosfera zaista su vrijedni i dobre cijene.

Kako bi vam uštedjeli na vremenu izdvojili smo nekoliko važnih aspekata na koje pazite prilikom odabira restorana:

  • Pogledajte iskustva dosadašnjih klijenata. Postoje brojne aplikacije koje Vam pokazuju iskustvo klijenata.
  • Veličina porcija. U slučaju da želite pojesti kvalitetnu ribu ili neki mesni specijalitet pogledajte gramažu jela.
  • Pogledajte kartu specijaliteta.
  • Pripazite na odabir vina. Postoje razne sorte vina koje idu uz određene mesne ili riblje specijalitete. Savjetujte se s konobarima.
  • Mjesto tj. pozicija restorana određuje i samu cijenu. Nemojte očekivati da ćete u samom centru grada pojesti specijalitete po niskim cijenama.
  • Kuhari zaista vrijede stoga je i cijena takvih specijaliteta uvijek veća od hrane koju i sami pripremate doma.Naravno odabir restorana ovisi i o mjestu gdje živite ili koje posjećujete. U slučaju da ste u nekom manjem mjestu, ne vjerujemo da ćete moći previše birati. Ali uvijek možete otići u najbliži veći grad i uživati u raznim specijalitetima koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Svakako se raspitajte za neke od agroturističkih lokacija, mirnijih mjesta ili izletišta gdje ćete moći uživati u potpunoj gastronomskoj ponudi.

Kako ne bi sami birali gdje možete pojesti večeru za pamćenje, izdvojili smo za Vas nekoliko restorana s kojima zasigurno nećete pogriješiti: