Izaberite veterinara koji će uvijek biti uz Vašeg najboljeg prijatelja

Objavljeno: 21.2.2018. 9:30

Oduvijek je poznato kako su životinje najbolji čovjekovi prijatelji. Imate li kućnog ljubimca tada dobro znate koliko ta životinja bez obzira na vrstu i veličinu čini svaki vaš dan radosnijim i plemenitijim. Onaj osjećaj kad Vas pas dočeka na kućnim vratima s iskrenim veseljem u očima mašući repom teško je objašnjiv. To najbolje znaju svi oni koji imaju kućnog ljubimca.

Dragocjenost kućnih ljubimaca je ogromna stoga nam je vrlo važno i njihovo zdravlje. Dobro je poznato kako je zdravlje ljudi, ali i životinja ključno za ugodan i dug život. Kako bi Vaš kućni ljubimac što duže bio dio Vaše obitelji potrebno je odabrati veterinara na kojeg će se Vaš ljubimac moći osloniti kad je najteže.

Kako izabrati dobrog veterinara?

        1.Osobna preporuka uvijek je dobar marketing. Posavjetujte se sa prijateljima koji imaju kućne ljubimce.

        2.Ambulanta veterinara kojeg ćete odabrati trebala bi biti što bliže Vašeg doma kako bi u hitnim slučajevima što prije mogli odvesti svog                       kućnog ljubimca i pružiti mu na vrijeme potrebnu pomoć.

         3.Obratite pozornost na pomoćno osoblje veterinarske ambulante. Važno je da je osoblje brižno i posvećeno životinjama.

         4.Raspitajte se o multifunkcionalnosti navedene ambulante(vrste pregleda, analize i dr.)

         5.Iako veterinar mora biti stručna osoba, on mora i biti osoba od povjerenja jer zdravlje svog ljubimca prepuštate u njegove ruke.

         6.Dobar veterinar je osoba koja vam govori kakvo je zdravstveno stanje vašeg ljubimca, ali i daje savjete o tome kako biti dobar vlasnik.

         7.Dostupnost u bilo koje doba dana. U slučaju hitnih intervencija dobrog veterinara možete nazvati i u kasne sate.


Potrebna vam je osoba koja je i dobar psiholog za ljude jer će biti situacija u kojima će vas trebati umiriti. Naravno, veterinari su osobe koje vole životinje te dobro poznaju pojedine vrste i pasmine kućnih ljubimaca.

Kao vlasnik psa, najčešćeg kućnog ljubimca, mnogi se zapitaju koliko puta godišnje psa treba voditi kod veterinara bio on bolestan ili ne. S obzirom da nam naš kućni ljubimac ne može reći kada je bolestan i kada se osjeća loše, vlasnici su ti koji moraju prepoznati simptome bolesti. Pogled vašeg ljubimca ili cviljenje često može upućivati na to da ga nešto boli. Zbog toga jedna posjeta veterinaru godišnje svakako nije dovoljna.

Dakle, kako su psi oduvijek najbolji prijatelji ljudi, potrebno je brinuti se o njima. Nemojte zanemarivati svoje pse već se na vrijeme obratite svom veterinaru. Kako bi vaši ljubimci uvijek bili vedri i veseli, posjetite jednu od nekoliko veterinarskih ambulanta koje smo izdvojili: