Donosimo par savjeta kako biti u trendu i po zimi.

Objavljeno: 15.11.2017. 12:44Kad studeni pokuca na vrata, znamo da uskoro iz ormara moramo izvaditi zimske jakne. Sve niže temperature, vjetar, veće količine padalina, kraći dani, duže noći samo su neke od asocijacija koje studeni svake godine nosi sa sobom. Uz veće količine padalina, javljaju se i problemi kako se povoljno, a brzo opremiti za nadolazeće niske temperature.

Svi želimo da nam bude toplo. Naravno toplinu doma, dekice i kuhanog čaja nitko ne može zamijeniti, ali zbog užurbanog načina života zimu više provodimo vani, nego unutra. Kako bi uživali u čarima zime i isprobali sve njene mogućnosti bitno je da se za nju pripremimo najbolje što možemo. Vječito pitanje koje se javlja je što i kako kupiti tj. odabrati?Nekoliko korisnih savjeta zasigurno će Vam olakšati kupovinu:

1. Čizme. Prilikom odabira novih odjevnih predmeta svakako morate obratiti pažnju na čizme. Idealne čizme za kišu su gumene, ali problem je što nam se u njima vrlo često noge smrznu. Kako nam ne bi bilo previše hladno, kad se temeperature spuste ispod minusa, potrebno je izabrati čizme koje su nepropusne, a samim time i tople. To su vrlo često tzv. gojzerice koje Vam sigurno neće promočiti, moći ćete ih iskombinirati uz mnoge odjevne kombinacije, a uz to sigurno i samouvjereno koračati u svaki novi zimski dan.

2. Jakna. Bez dobre i debele zimske jakne, teško da ćete moći podnijeti zimsku hladnoću. Prilikom izbora jakne bitno je odabrati jaknu koja će Vam pokrivati dijelove tijela koji su posebno osjetljivi(bubrezi, leđa) te nikako ne izabrati jaknu koja je prekratka. Prekrivena leđa prevencija su za suzbijanje prehlada, gripa, ali i drugih ozbiljnijih bolesti. Vrlo često prilikom odabira jakne mnogi se odlučuju za tzv. pernate ili krznene jakne jer one puno bolju griju, od jakni punjenog s manjeg materijala.

3. Kapa. Prilikom odabira kape koja štiti Vaše uši i svaki dio glave potrebno je izabrati kapu koja će Vam se svidjeti, ali koja će Vas i najbolje grijati. Nemojte birati kape koje Vam ne pokrivaju uši jer je najvažnije prilikom niskih temeperatura zaštiti uši od mogućih upala uha i ostalih problema koje izbjegavanje nošenja kape može donijeti. Dobra kapa koja Vas grije zlata je vrijedna.

4. Rukavice. Za vrijeme zimskih dana mnogima od nas vrlo je hladno za ruke. Ljudima slabije cirkulacije pogotovo. Kako se ne bi smrzavali dok nosimo neke stvari u rukama( vrećice ili torbu) potrebno je odabrati rukavice koje će Vas grijati. Rukavice birate ovisno o boji koju želite. Postoje kožne ili pamučne rukavice. Obje vrste će Vas zasigurno grijati, a koju ćete odabrati ovisi samo o Vašim željama i potrebama.

5. Šal. Uz kapu i rukavice, treći neizostavni dio zimske odjeće je i šal. Šal Vam grije vrat te sprječava upalu grla. Kako bi što lakše podnijeli zimske temperature obavezno kupite šal. Bez šala uz sve odjevne predmete nećete moći jednostavno hodati po adventu.

Ako svaki zimski dan prilikom izlaska iz kuće obučete sve što smo Vam savjetovali, postoji puno manja mogućnost za prehladu ili gripu. Duži boravak na hladnoći uz neprilagođenu odjeću i obuću može uzrokovati pad imuniteta, a samim time i puno ozbiljnije bolesti poput upale sinusa, mjehura i dr. Nemojte se tješiti činjenicom da ste mladi i zdravi jer prevencija je oduvijek pola zdravlja. Bolje spriječiti, nego liječiti. Zato svako jutro kad odete na posao, školu ili neku drugu obavezu pogledajte vremensku prognozu  i obucite se u skladu s njom.

Kako bi Vam olakšali potragu za trgovinama u kojima možete kupiti sve što smo nabrojali izabrali smo par njih koje će Vam zasigurno pomoći da se osjećate moderno i toplo: