OCIJENI

Uspavljivanje kod zubara ili dentalni zahvati u općoj anesteziji, postoji li to u Hrvatskoj?

Objavljeno: 16.9.2022. 11:12

Razmišljate kako vratiti izgubljene zube i osmijeh na lice? Toliko se bojite posjete zubaru da bi najradije prespavali cijeli zahvat? Još uvijek pamtite bol iz djetinjstva kada ste posjetili zubara  dok se još radilo „na živo“ ? Jeste li znali da u današnje vrijeme možete u jednom danu odraditi većinu dentalnih zahvata bez straha, bez boli i sve to prespavati? Zvuči nemoguće? Moguće je u  Dentalnom imlantološko protetskom centru Hurčak uz  monitoriranu intravensku analgo- sedaciju. 

Razgovarali smo  dr. med. dent. MSc of Oral implantology Ivanom Hurčakom  vlasnikom  jednog od najboljih preporučenih  implantoloških centara u Hrvatskoj za All on 4 zahvate kako bi dobili više informacija. 

 Dentalni implantološko protetski centar Hurčak primio je priznanje njemačkog sustava IMPLA – SCHÜTZ DENTAL i time postao jedan od  najboljih preporučenih  implantoloških centara u Hrvatskoj.  Ovo priznanje je rezultat vrhunskih operativnih tehnika, dugogodišnjeg iskustva i kontinuiranog usavršavanja u području implantologije. Individualni pristup svakom pacijentu, korištenje samo provjerenih vrhunskih materijala i najmodernije svjetske tehnologije jamstvo su zadovoljnih pacijenata.

Među rijetkima u Hrvatskoj pacijentima mogu  ponuditi kompletnu rekonstrukciju gornje i donje čeljusti u jednom danu uz pomoć monitorirane intravenske analgo- sedacije i digitalno vođene implantologije . Pacijent spava kao u prirodnom snu bez boli , straha i nelagode. Radi se o jedinstvenoj specijalnoj vrsti anestezije prilagođenoj baš za dentalne zahvate. Prema iskustvima struke ova vrsta  monitorirane intravenske analgo-sedacije smatra se najsigurnijom i najučinkovitijom te je idealna za pacijente koji teško podnose bol i lokalna anestezija im nije dovoljna odnosno imaju veliki strah od stomatoloških zahvata. Za vrijeme zahvata cijelo vrijeme pacijent je pod potpunim nadzorom iskusnog dr. med. univ. mag. med. specijalista anesteziologije, reanimatologijje i intezivne medicine te anesteziološkog tehničara koji uz iskusnog dr. med. dent. MSc of Oral implantology i asistente čine savršen usklađeni tim.

Zbog velikog straha i trauma iz djetinjstva mnogi pacijenti nisu bili dvadeset i više godina kod zubara. Bolove su rješavali tabletama i nažalost zbog straha  doveli su se do faze da preostali zubi koje su imali više se nisu dali spasiti. Srećom postoji rješenje da pacijent koji nema zube ili zube u vrlo lošem stanju ima opet fiksne zube i lijep i osmijeh.

All on 4 i All on 6  predstavljaju  terapijske postupke  kompletne  oralne rehabilitacije u najkraćem vremenskom periodu i najbrže i najjednostavnije rješenje za pacijente koji žele odmah vratiti izgubljene zube. All on 4 ili All on 6 je najkraće objašnjeno zubni most na 4 ili 6 implantata. Za ovu metodu se najčešće odlučuju potpuno bezubi pacijenti ili pacijenti čiji su zubi u vrlo lošem stanju. Moguće je  da pacijent koji nema niti jednog zuba i nosi mobilne proteze, u roku 24 sata ima fiksne zube.  Osjećaj u ustima je gotovo prirodan kao nekad kada je pacijent imao svoje zube. Napokon  može normalno  funkcionirati u svakodnevnom životu, jesti svu hranu, može se smijati i uživati s prekrasnim osmijehom. Garancija na radove, prirodni izgled novih zubi, individualni pristup svakom pacijentu, opuštena atmosfera, plaćanje na rate, popusti za gotovinu,  dodatni su razlozi su da im prepustite brigu o svom osmijehu.

Više na www.dipc.hr.


OCIJENI