OCIJENI

Nevidljivi aparatić za zube SimplySmile

Objavljeno: 26.7.2021. 16:32

Želite ravne i lijepe zube, a ne želite nositi metalne žice i bravice? U nastavku otkrijte sve o nevidljivom aparatiću za zube SimplySmile - jednoj od najsuvremenijih stomatoloških metoda koja omogućuje savršen osmijeh.

Prozirni aparatić SimplySmile sastoji se od seta prozirnih vrlo tankih udlaga koje se mijenjaju s napretkom terapije. Udlage pacijent mijenja sam, dakle nema potrebe za dolaskom u ordinaciju. Udlage se planiraju i izrađuju preciznom kompjuterskom CAD/CAM tehnologijom. Isto tako, prije samog početka terapije, moguće je kompjuterskim programom vizualizirati pomake zuba te prikazati konačan izgled po završetku terapije.
 

Ovisno o nepravilnosti zuba, terapija traje od 3 mjeseca do godinu dana, a vrijeme terapije određuje stomatolog. Zubi se ravnaju pomoću seta gotovo nevidljivih udlaga koje se individualno izrađuju za svakog pacijenta.

Važno je naglasiti da ih je potrebno nositi tijekom dana te za vrijeme spavanja, odnosno 20 - 22 sata dnevno. Udlage se skidaju prilikom jela i održavanja oralne higijene. Ključni faktor uspješnosti terapije je u savjesnom i redovitom nošenju udlaga.

Prednosti SimplySmile aparatića:
  • Proziran je i gotovo nevidljiv za razliku od ostalih dentalnih aparatića
  • Efikasni su i omogućuju najbolji mogući ishod u kraćem vremenu, a pacijenti ih nose s veseljem jer su rezultati vidljivi iz tjedna u tjedan
  • Mobilni su pa ih je moguće skinuti kada god poželite što je izrazito praktično kod održavanja oralne higijene te prilikom jela
  • Udobni su jer su proizvedeni od specijalne medicinske plastike koja savršeno prianja na zub
  • Ne uzrokuju bol i ugodni su za nošenje
  • Napravljeni su po mjeri pojedinca
Nevidljivi aparatić ne smeta pri govoru i zahtijeva puno manje posjeta stomatologu i ortodontu za razliku od klasičnog aparatića. Udlage se mijenjaju na tjednoj bazi tj. pacijent svaki tjedan stavlja novu koja predstavlja sljedeću fazu terapije.

Prije uzimanja otisaka, prema kojima će se izraditi plan terapije, potrebno je napraviti ortopan, detaljan stomatološki pregled i popraviti eventualne karijese i očistiti zubni kamenac.

Po završetku terapije vrlo je važno nositi retainer (noćnu udlagu) kako bi se zubi stabilizirali u novom položaju tj. kako se ne bi vratili u početni položaj.
Ako smatrate da je SimplySmile idealna opcija za vaše zube Dentalni implantološko protetski centar Hurčak mjesto je koje trebate posjetiti.

Dentalni implantološko protetski centar Hurčak s obiteljskom tradicijom nekoliko desetljeća pacijentima pruža kompletne stomatološke i dijagnostičke usluge. Najpreciznija dijagnostika i najsuvremenija tehnologija te visokokvalitetni materijali jamstvo su savršenog osmijeha tj. zadovoljnog pacijenata. 
Za više informacija posjetite: https://dipc.hr/

OCIJENI