OCIJENI

Sve što trebate znati o ALL ON 4 stomatološkoj metodi

Objavljeno: 25.6.2020. 8:08

U slučaju da su vam zubi u kritičnom stanju te vam je stomatolog preporučio zubne nadomjestke, ALL ON 4 metoda bi mogla biti pravo rješenje za vas. ALL ON 4 metoda je metoda kojom se pacijentu ugrađuju četiri zubna implantata koji se spajaju keramičkim mostom. Time se mogu zamijeniti svi zubi na gornjoj i fonjoj čeljusti.

No, kako izgleda ALL ON 4 postupak?

Prvo je potrebno snimiti CBCT 3D snimku i napraviti analizu od strane stručnjaka. Zatim slijedi određivanje plana operacije i objašnjenje detalja operacije od strane doktora. Naravno, prije operacije je potrebno dobiti i prepisanu potrebnu premedikaciju.

Nakon dogovora oko termina operacije slijedi sam zahvat. Operacija se može napraviti u lokalnoj anesteziji ili uz monitoriranu intravensku analgo-sedaciju. Monitorirana intravenska analgo-sedacija način je ubrizgavanja lijeka intravenskim putem koji se koristi kod pacijenata koji imaju veliki strah ili nagon za povraćanjem. Tim, izrazito sigurnim postupkom, pacijent je smiren, smanjene svijesti te bez osjećaja boli i straha. No, taj napredni način sedacije ne koriste svi stomatološki centri pa je informacije potrebno provjeriti unaprijed.

Po potrebi izvadit će se preostali zubi i ugraditi četiri implantata. U nekim dentalnim centrima, poput Dentalnog implantološko protetskog centra Hurčak, privremeni fiksni zubi se dobivaju isti dan navečer ili najkasnije dan nakon. Privremeni fiksni zubi koriste se otprilike u razdoblju od otprilike 3 mjeseca kako biste mogli normalno funkcionirati u svakodnevnom životu do izrade trajnog rada.

U Dentalnom implantološko protetskom centru Hurčak trajni rad za gornju čeljust radi se tri mjeseca, dok je za zube donje čeljusti moguća izrada već nakon dva mjeseca. Nakon tog razdoblja uzimaju se otisci i kreće se u izradu fiksnog mosta koji dolazi na 4 implantata, što je i konačni rad. Ako nisu potrebne korekcije, zubi se trajno fiksiraju, a vi možete iz ordinacije izaći ponosno, s osjećajem kao da su to vaši zubi oduvijek.

Kod odabira najbolje usluge za ALL ON 4 postupku, vjerojatno ćete se osvrnuti na cijenu postupka. No važno je imati na umu da neki iznosi ne uključuju sve stavke zahvata. Primjerice, ako je cijena vrlo niska, vjerojatno pojedine stavke nisu uključene u navedeni iznos postupka.

U Dentalnom implantološko protetskom centru Hurčak, osim što koriste najnoviju tehnologiju te imaju vrsne stručnjake, za cijenu ALL ON 4 postupka dobivate potpunu uslugu koja uključuje sva eventualna vađenja preostalih zubi, operativni zahvat u lokalnoj anesteziji, četiri zubna implantata, privremene zube i konačni trajni rad. Time dobivate vrhunsku uslugu na jednom mjestu, a po povoljnoj cijeni.

OCIJENI