OCIJENI

Dentalna fobija - pobijedite strah od stomatologa

0 pregleda/dan | Objavljeno: 18.04.2024. 08:32

Dental centar Videntis specijaliziran je i za pacijente kod kojih je strah od stomatologa znatno izraženiji pa za njih kažemo da pate od dentalne fobije.
Dentalna fobija vrlo često nastaje zbog nekog lošeg iskustva iz djetinjstva za vrijeme stomatološke intervencije. Strah od bolova je skoro uvijek osnovni uzrok te fobije.
Naš pristup svakom pacijentu je individualan i on je najznačajniji u odnosu između pacijenta i stomatologa. Ovisno o pacijentu koristimo metode liječenja: hipnozu, narkozu ili plin smijavac, koji je naročito pogodan za djecu.

Dentalna hipnoza
Hipnoza se koristi u mnogim granama medicine pa tako i u stomatologiji. Važan je instrument za liječenje pacijenata koji se boje stomatologa i stomatološke intervencije ili samog čina davanja injekcije.
Iako se pacijent za vrijeme hipnoze nalazi u transu, niti u jednom trenutku ne gubi kontrolu nad sobom. Hipnoza se vrlo uspješno primjenuje kako kod odraslih tako i kod djece.

Narkoza
Za vrlo teške slučajeve dentalne fobije ili komplicirane zahvate preporučujemo narkozu. Liječenja pod narkozom obavljaju se u ordinaciji, kao i sva druga lijecenja, ali uz nadzor anesteziologa.
Prednost narkoze je da se u kraćem vremenu može obaviti mnogo više nego što bi to inače bilo moguće.

Plin smijavac
U Hrvatskoj je od ove godine i zakonom odobreno korištenje plina smijavca, a u SAD-u, skandinavskim i zapadnoeuropskim zemljama koristi se već 20-ak godina.
Plin smijavac se primjenuje kod djece i odraslih sa fobijom. Kod primjene pacijenti su za vrijeme sedacije u opuštenom stanju te je liječnička intervencija znatno olakšana.
Istraživanja su dokazala da je korištenje plina smijavca sigurno i da nema neželjenih nuspojava i posljedica.

https://videntis.eu/usluge/strah-od-stomatologa/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI